• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Top 10 meest populaire modeblogs H1 2016

Top 10 meest populaire modeblogs H1 2016

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Bloggers zijn niet meer weg te denken uit het modelandschap. De invloed van bloggers reikt verder dan ooit, mede dankzij hun populariteit op social media. Het is dus niet zo gek dat modemerken voor deze influencers in de rij staan. Maar welk modeblog heeft de meeste invloed? FashionUnited presenteert: de top 10 meest populaire modeblogs wereldwijd in het eerste halfjaar van 2016.

FashionUnited berekende de scores van de modeblogs op basis van de social mediakanalen Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram hashtags. De ranking werd uiteindelijk bepaald door de kracht van het social mediakanaal, waarbij de onderdelen Instagram volgers en hashtags het zwaarder meewogen. Facebook volgers, Twitter volgers werden iets minder zwaar meegerekend, en Pinterest volgers telden het minst zwaar mee.

Alle grote modeblogs zagen hun populariteit in het eerste halfjaar van 2016 toenemen, dankzij de groei van het aantal Instagram-volgers. De grootste modeblogger is nog steeds Chiara Ferragni van de bekende modeblog The Blonde Salad. Zij is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke modebloggers. Zo heeft ze onder meer haar eigen schoenenlijn, werkt ze met veel verschillende modehuizen samen, stond ze op verschillende modecovers waaronder de Vogue. Ook is ze nog altijd bij alle belangrijke fashionweeks te vinden. Ferragni’s imperium is nog steeds rijzende en dat was ook te zien in het aantal volgers op haar social mediakanalen. Ze zag er in 6 maanden tijd 1 miljoen volgers bijkomen.

Flirting slippers or slipons? #ChiaraFerragniShoes #ChiaraFerragniCollection

Een foto die is geplaatst door Chiara Ferragni Collection (@chiaraferragnicollection) op

Camila Coelho is de op een na populairste modeblogger met zo’n 4,7 miljoen volgers op Instagram en 2,9 miljoen volgers op Facebook. De Braziliaanse modeblogger verhuisde in 2011 naar de Verenigde Staten, waar ze haar blog Super Vaidose starttte. Inmiddels heeft ze meegewerkt aan verschillende commercials, werkte ze samen met verschillende tijdschriften waaronder Glamour en Women’s Health.

De derde plaats is voor de Britse Tanya Burr, die zo’n 2,8 miljoen volgers via Instagram en 1,9 miljoen volgers via Twitter aan zich weet te binden. Net als Coelho begon zij ook met het bloggen over make-up. In de eerste 6 maanden van 2016 verwelkomde zij in totaal 240.000 nieuwe volgers op verschillende kanalen.

De Amerikaanse blogger Sincerely Jules verloor in het afgelopen halfjaar 50.000 volgers, mede door het linken naar een nieuwe pagina. De nieuwe Facebook-pagina heeft momenteel slechts 1.300 likes. Ander bloggers in de Top 10 zijn onder meer La Pinella, Song of Style, Kayture, Depois dos Quinze en Thássia Naves. Op de achtste plaats staat de enige Nederlandse blogger: Negin Mirsalehi. Zij heeft 3,5 miljoen volgers op Instagram.

FashionUnited berekende ook de meest populaire modeblogs in Nederland. Lees ook: Top 10 meest populaire Nederlandse modeblogs 2015

Beeld: Theblondesalad.com YouTube video screenshot

populaire modeblogs