• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Transparantie: H&M geeft online volledige openheid over productie van elk kledingstuk

Transparantie: H&M geeft online volledige openheid over productie van elk kledingstuk

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Weten waar een product precies vandaan komt? Dat is nu mogelijk bij H&M. Het Zweedse merk deelt vanaf deze week bij elk kledingstuk op hm.com en in de H&M-app informatie over de herkomst, materialen en duurzaamheid. Dit maakt het merk bekend via een persbericht.

“We zijn er trots op dat we de eerste wereldwijde fashion retailer zijn die deze informatie voor zoveel verschillende producten deelt,”aldus Isak Roth, hoofd duurzaamheid bij H&M in het persbericht. “Door open en transparant te zijn over waar deze producten worden gemaakt hopen we een voorbeeld te zijn voor de mode-industrie en klanten aan te moedigen om duurzamere keuzes te maken. Met transparantie komt verantwoordelijkheid en dat maakt transparantie een enorm belangrijke factor op weg naar een duurzamere mode-industrie.”

Op de productpagina kan een bezoeker nu klikken op de duurzaamheid-button waar te zien is waar het product geproduceerd is, door welke leveranciers, met naam en locatie en het aantal werknemers in de fabrieken. De extra informatie is nu in 47 landen waar H&M een online shop heeft beschikbaar. Tijdens het winkelen in een H&M-winkel kan het prijskaartje gescand worden waarna ook in de app de duurzaamheidsdetails getoond worden.

Beeld: H&M

Duurzaamheid
HM