• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Valentina Sampaio eerste transgendermodel ooit in campagne Victoria’s Secret

Valentina Sampaio eerste transgendermodel ooit in campagne Victoria’s Secret

Door Saraï van Well

bezig met laden...

Braziliaans model Valentina Sampaio is het eerste transgendermodel ooit dat te zien zal zijn in een campagne van VS Pink van lingeriemerk Victoria’s Secret. Dat maakt het model bekend, die in 2017 naam maakte met haar cover voor de Franse Vogue, met een foto op haar instagram.

Victoria’s Secret kwam vorig jaar een aantal keer in opspraak als het ging om diversiteit en inclusiviteit, vanwege uitspraken van voormalig CEO, Ed Razek. Hij stelde dat hij nooit plussize- en transgendermodellen in de shows van het lingeriemerk zou opnemen, omdat zij niet ‘bijdragen aan de fantasie van de show’.

Eerder deze maand maakte Victoria's Secret model Shanina Shaik bekend dat er dit jaar geen show van het lingeriemerk zal plaatsvinden. Dit vertelde zij aan de Britse krant The Daily Telegraph. Het bedrijf Victoria’s Secret heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Afgelopen mei werd bekend dat het lingeriemerk te maken heeft met tegenvallende resultaten. Zo daalde de omzet in het eerste kwartaal van 2019 met vijf procent.

Valentina Sampaio
Victoria's Secret