• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Van Drunen Schoenfabriek brengt Van Gogh zonnebloem-schoen

Van Drunen Schoenfabriek brengt Van Gogh zonnebloem-schoen

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Van Gogh zonnebloem-schoenen. Op Vincent van Gogh's 165ste verjaardag hebben Van Drunen Schoenfabriek en ontwerper Tomas Snels zonnebloemschoenen gelanceerd, zo maakten zij onlangs bekend aan Omroep Brabant. De twee brachten eerder een paar Van Gogh-schoenen op de markt waarvoor het schilderij Amandelbloesem werd gebruikt, nu gaat het om sportieve sneakers voor heren gebaseerd op het schilderij Zonnebloemen van de wijlen Nederlandse schilder. "Een opvolger op de Amandelbloesem-schoen, die een hit was," vertelt ontwerper Tomas Snels uit Den Bosch in het radio-programma van Omroep Brabant. Maarten van Drunen van Van Drunen Schoenfabriek laat telefonisch aan FashionUnited weten dat inmiddels enkele honderden paren van de Amandelbloesem-schoenen zijn verkocht.

"De Zonnebloem-schoen is vanaf nu bestelbaar en wordt in juni uitgeleverd," vertelt Van Drunen. Leuk detail: in de zolen zijn stukken van zonnebloempitten verwerkt. "Dus als je deze schoenen aan trekt en je gaat op pad, dan laat je symbolisch een spoor van zonnebloemen achter," aldus Snels tegenover Omroep Brabant. Een paar gepersonaliseerde en handgemaakte herenschoenen kost 300 euro. Een deel van de opbrengst gaat naar het erfgoed van Van Gogh in Noord-Brabant.

Van Drunen Schoenfabriek, bekend van de merken Durea en Gijs, heeft in Nederland nu zo'n 400 verkooppunten. De Van Gogh-schoenen zijn verkrijgbaar bij zo'n 30 fysieke winkels, vertelt Van Drunen. "Winkeliers kunnen de Van Gogh-schoenen per paar bestellen."

De Amandelbloesem-schoen, een nette veterschoen voor heren en dames, zijn ook nog te koop via Van Drunen en via de website Vincentvangoghshoes.com. Deze Van Gogh-schoenen waren vorige maand nog te zien op de rode loper. Het productieteam van de film Loving Vincent droeg de Amandelbloesem-schoenen bij de Oscar-uitreiking in Hollywood. Dat haalt Van Drunen telefonisch nog even aan. Bijzonder voor het familiebedrijf wiens product in de Benelux wordt verkocht.

Het familiebedrijf Van Drunen Schoenfabriek bestaat sinds 1913.

Modeontwerpers laten zich regelmatig inspireren door meesterwerken van schilder Vincent van Gogh. Zoals de ontwerpzussen Mulleavy van modehuis Rodarte, die met hun voorjaarscollectie voor 2012 een hommage brachten aan Van Gogh. Zijn krachtige en gedurfde kleurenpalet is duidelijk herkenbaar: veel goud, geel, aqua, irispaars en nachtblauw. “Van Goghs penseelstreken zitten in iedere creatie”, vertelde Laura Mulleavy over die collectie. “Van het kleurenpalet tot de borduursels – bij elke beslissing die we maakten vroegen we ons af: zou dit een deel kunnen zijn van een schilderij van Van Gogh?"

Lees meer: Van Gogh-jaar: meesterwerken inspireren modeontwerpers

Foto’s: Van Drunen Schoenfabriek

Van Drunen
Van Gogh
Vincent Van Gogh
zonnebloemen