Van tent naar accessoire: The North Face en Raeburn maken collectie uit tenten

Een tent weggooien? Think again. Na diverse mode ontwerpers die al de stof van tenten gebruikten voor hun kleding, slaan The North Face en Raeburn nu de handen ineen voor een collectie accessoires uit het materiaal.

De Britse ontwerper Christopher Raeburn heeft zijn creativiteit losgelaten op de materialen van het outdoor merk. “Al meer dan vijftig jaar inspireert The North Face een wereldwijde beweging gericht op verkenning en natuurbehoud,” aldus Raeburn. “We zijn dan ook enorm trots om mee te werken aan dit bijzondere project en ons Raemade-ethos toe te passen om overtollige tenten te veranderen in unieke tassen.”

“Samenwerken met zo’n gewaardeerde designer was fantastisch, zeker omdat Christopher dezelfde doelstelling heeft als The North Face zelf. Door gebruik te maken van bestaande producten, beperken we de behoefte aan nog meer single-usematerialen en verminderen we onze afvalproductie,” aldus ontwerp directeur van the North Face EMEA, Darren Shooter, in het persbericht.

De limited edition collectie bestaat uit drie tassen. De Drawstring Bag, Rae Bag en Tote bag. De prijzen liggen tussen de 150 en 90 euro. De collectie is nu verkrijgbaar op thenorthface.nl en raeburndesign.co.uk.

Beeld: The North Face

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN