• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Vans lanceert collectie met Van Gogh Museum

Vans lanceert collectie met Van Gogh Museum

Door Esther Hut

27 jul. 2018

Mode

Vans heeft de handen ineengeslagen met het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het Amerikaanse schoenenmerk heeft samen met het museum vier werken van de schilder geselecteerd en dit uiteindelijk vertaald naar een kleding- en schoenencollectie. Dit hebben beide partijen middels een persbericht bekendgemaakt.

"We zijn erg blij met de Vans x Van Gogh Museum collectie, omdat deze aansluit bij onze missie om het leven en het werk van Vincent van Gogh toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen en hen te verrijken en te inspireren", aldus Adriaan Dönszelmann, Zakelijk Directeur van het Van Gogh Museum in het persbericht. "Door de iconische kunstwerken van Van Gogh te combineren met iconische Vans-items, haalt onze samenwerking Van Goghs kunst "Off The Wall" en bereiken we een nieuw publiek buiten het museum.”

De kunstwerken Schedel, Amandelbloesem, Zonnebloemen en een zelfportret van Van Gogh staan centraal in de Vans-collectie. Schedel is tot leven gebracht op een Classic Slip-On, een T-shirt met lange mouwen, hoodie en een pet. Het schilderij Zonnebloemen is gebruikt voor het Authentic schoenmodel, boyfriends t-shirt en hoodie. Amandelbloesem komt terug op een bomberjack, pet en rugzak. Van Goghs zelfportret is gebruikt voor de Authentic en een bijpassend Van Gogh Oversized T-shirt.

Prijzen variëren van 45 euro voor een pet tot 150 euro voor het bomberjack.

Het Van Gogh Museum zal de winst van dit project besteden aan het behoud van de nalatenschap en de kunstverzameling van Vincent van Gogh, met als doel het werk toegankelijk te houden voor toekomstige generaties.

De Vans x Van Gogh Museum collectie is vanaf 3 augustus via de Vans webshop, Vans-winkels en geselecteerde retailers verkrijgbaar. De collectie is dan ook verkrijgbaar in de webshop van het Van Gogh Museum en in de museumwinkel in Amsterdam.

Beelden: Vans

Van Gogh
Van Gogh Museum
Vans