• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • ‘Vermoeide’ Karl Lagerfeld mist Chanel couture show

‘Vermoeide’ Karl Lagerfeld mist Chanel couture show

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wanneer het laatste model de finale afmaakt op de catwalk is het gebruikelijk dat de ontwerper even acte de présence komt geven. Grote afwezige bij de Chanel couture show vandaag: Karl Lagerfeld. Zijn rechterhand Virginie Viard kreeg vandaag de eer aan het einde van de tweede show.

Lagerfeld miste eerder op de dag al de eerste Chanel show op het couture-schema. Destijds werd gemeld dat Lagerfeld bij de tweede show, twee uur later, wel zou verschijnen. Toen ook daar Kaiser Karl nergens te bekennen was, kwam er een statement vanuit Chanel. De ontwerper zou te moe zijn geweest om de show bij te wonen en het modehuis wenst hem een spoedig herstel toe.

“Voor de traditionele begroeting aan het einde van de show, heeft meneer Lagerfeld, artistiek directeur van Chanel, die zich moe voelde, Virginie Viard, de directeur van de creatieve studio van het modehuis, gevraagd om hem te vertegenwoordigen en de gasten te begroeten naast de bruid,” aldus Chanel in een statement tegen WWD. Chanel benadrukt dat Viard samen met Eric Pfrunder, director of image, blijft samenwerken met Lagerfeld om de collecties en campagnes voor het merk te maken.

Door de afwezigheid van Lagerfeld werd de geruchtenmolen weer aangezwengeld over een ophanden zijnde vertrek van de iconische ontwerper. Lagerfeld heeft echter al eerder de gasten bij de shows begroet naast Viard. Het missen van een show is echter wel ongebruikelijk, maar laten we niet vergeten dat Lagerfeld inmiddels al 85 jaar is.

Beeld: Patrick Kovarik, AFP

Chanel
Karl Lagerfeld