• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Vetements kiest voor coutureshow tijdens Paris Fashion Week

Vetements kiest voor coutureshow tijdens Paris Fashion Week

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het ready to wear label Vetements zal in juli een coutureshow presenteren. Daarnaast zullen mannen- en vrouwencollecties getoond worden. Dat meldt WWD.

Vetements zal de catwalkshow ‘op eigen voorwaarden’ presenteren. Hoewel de couture fashion week in juli bedoeld is voor de herfstcollecties, zal het modelabel juist de lentecollectie 2017 showen.

"Het merk heeft de herfst-/wintercollectie al getoond,” zegt een woordvoerder van Vetements tegen WWD, aangevend dat de catwalkshow in juli meer focust op ready to wear. “De collectie zal verschillende elementen bevatten, waaronder een aantal van Vetements’ interpretaties van couture.” Het modemerk maakt geen gebruik van de see-now-buy-now strategie, maar loopt op een normaal schema volgens de modekalender. Voor de rtw-collectie stapte het label wel over op de nieuwe strategie.

Vetements, dat onlangs werd verkozen om toe te treden tot het officiële coutureprogramma in Parijs, wordt geleid door artistiek directeur Demna Gvasalia. Hij werkt ook aan de mannencollecties van modehuis Balenciaga. Eerder liet Vetements weten dat Gvasalia zijn ‘mannelijke visie’ op het label zou presenteren op 22 juni tijdens de Parijse modeweek.

VETEMENTS