• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Victoria Beckham viert tienjarig jubileum op Londen Fashion Week

Victoria Beckham viert tienjarig jubileum op Londen Fashion Week

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Victoria Beckhams eerste Londense modeshow is een feit. Na jaren showen op de New Yorkse modeweek, koos het Britse modemerk voor het tienjarig jubileum voor bekend terrein. In de Thaddaeus Ropac galerie aan Dover Street in Londen voegden afgelopen zondagmorgen pers, familie en vrienden, waaronder mode-ontwerper Kim Jones (creatief directeur bij Dior), zich op de felbegeerde eerste rij. Het 47-jarige model Stella Tennant opende de show. “Ik wilde zowel meisjes als vrouwen op de catwalk hebben lopen”, verklaart Beckham tegenover WWD de keus.

De tekst gaat verder onder de foto

Toen Beckham tien jaar geleden in het Waldorf Hotel in New York haar entree in de modewereld maakte, was niet iedereen overtuigd dat zij zich als serieus mode-ontwerper zou ontwikkelen. Tien jaar later is er niemand die twijfelt aan de kwaliteiten van de zakenvrouw. De eerste collectie in 2008 bestond nog voorzichtig uit tien jurken, haar laatste lente/zomer-collectie 2019 is een veelzijdig portret van haar kijk op Britse mode voor vrouwen in alle leeftijdscategorieënen.

De lente/zomer-collectie 2019 van Victoria Beckham werd door verschillende mode-critici geprezen. Zo schrijft Jess Cartner-Morley in The Guardian dat de show bol stond van het zelfvertrouwen en Beckham de perfecte formule heeft gevonden voor volwassen mode met een goede dosis ‘edginess’. Elizabeth Paton van schrijft dat de looks chic, veelzijdig en eigentijds waren, met een duidelijke referentie naar Beckhams ontwikkeling in het afgelopen decennium.

Ter gelegenheid van het jubileum heeft de ontwerper een capsule collectie samengesteld met juwelen, zonnebrillen, accessoires en schoenen. De capsule collectie bevat ook een wit T-shirt met één van de foto's uit de eerste advertentiecampagne van Beckham, gemaakt door Juergen Teller. De capsule collectie werd zaterdag 15 september gelanceerd in Beckhams winkels in Londen en Hong Kong en op de website van het merk.

Hoewel de thuiswedstrijd door de modepers goed is ontvangen en haar twee ateliers in Londen zijn gevestigd, verklaart de ontwerpster tegenover WWD niet van plan te zijn de volgende collecties ook in de Britse hoofdstad te showen.

De tekst gaat verder onder de foto's

Victoria Beckham Limited werd in 2008 gelanceerd en is onderdeel van Beckham Brand Holdings, met aandeelhouders Victoria Beckham, David Beckham en XIX Entertainment van Simon Fuller. In 2013 werd e-commerce gelanceerd, een jaar later de eerste fysieke winkel op Dover Street Londen. Momenteel heeft het modemerk vierhonderd verkooppunten in meer dan vijftig landen wereldwijd.

Beeld: Victoria Beckham lente/zomer 2019 Credit: © Catwalkpictures.com

LENTE/ZOMER 2019
Londen Fashion Week
Victoria Beckham
Victoria Beckham Ltd
WOMENSWEARCATWALKSEASON