Video: Nike lanceert zelfstrikkende sneaker ‘Nike Adapt BB’

'Back to the future' komt nu wel heel dichtbij. Nike toonde eerder al de zelfstrikkende schoen die veel deed denken aan de sneakers in de iconische film, maar het merk rolt de technologie nu verder uit. De Nike Adapt BB wordt op 17 februari gelanceerd.

“Nike Adapt is Nike’s meest innoverende pasvorm ooit. Door middel van geavanceerde zelfstrikkende veters, een app en firmware die voortdurend bijgewerkt wordt, creëert het Nike Adapt-platform de ideale pasvorm voor iedere speler,” aldus het persbericht. De schoen is speciaal gericht op basketbalspelers. “De technologie wordt voor het eerste geintegreerd in de Nike Adapt BB-basketbalschoen.”

De schoen is uitgerust met een motortje en een tandwielmechanisme die door middel van techniek detecteren hoeveel spanning een voet nodig heeft en vervolgens de veters automatisch aansnoeren. “De Fit Adapt-technologie vormt het hart van deze innovatie en laat spelers toe om manueel of via de Nike Adapt-app verschillende pasvormen in te stellen voor verschillende momenten van de wedstrijd.”

Beeld: Nike newsroom

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN