• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Vijftien merken verbonden aan Responsible Wool Standard

Vijftien merken verbonden aan Responsible Wool Standard

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Sinds de lancering begin dit jaar hebben verschillende kledingmerken en wolleveranciers zich aangesloten bij de Responsible Wool Standard (RWS). Vijftien grote namen als H&M, Marks & Spencer en Patagonia hebben zich aan het document, dat dient als maatstaf voor duurzame wol, gebonden. Dat meldt non-profitorganisatie en RWS-oprichter Textile Exchange.

De RWS werd in juni officieel gelanceerd door Textile Exchange in samenwerking met verschillende modemerken, wolleveranciers en boeren. De standaard zorgt er onder meer voor dat wol afkomstig is van goed-behandelde schapen op boerderijen met een duurzaam landgebruik.

Inmiddels hebben zich vijftien kledingmerken aan de standaard gebonden, namelijk H&M, Marks & Spencer, Patagonia, William-Sonoma, Eddie Bauer, REI, Eileen Fisher, Tchibo, Varner, Vaude, Coyuchi, Mountain Equipment, Deckers, Kathmandu en Knowledge Cotton Apparel. Daarnaast hebben tien andere kledingmerken, waaronder Indigenous Designs, Point6 en Nau, al voor een deel hun ondersteuning aan het document gegeven.

”H&M verplicht zich tot het gebruik van RWS-wol en we hebben voor de lange termijn als doel dat we in onze producten alleen nog maar gebruikmaken van RWS-gecertificeerd wol,” aldus Madelene Eriksson, sustainability expert bij H&M, in een persverklaring. “RWS is een belangrijk onderdeel van Patagonia’s benadering van wol en we zijn er trots op een grote rol te hebben gespeeld in de ontwikkeling van het document, samen met Textile Exchange en andere partners,” zegt een woordvoerder van Patagonia.

Naast modemerken hebben zich ook wolleveranciers bij de RWS aangesloten. Volgens Textile Exchange hebben zij trainingen gevolgd om een RWS-productieketen op te kunnen zetten. Daarnaast is de standaard geregistreerd als kwaliteitborgingsregeling binnen het handelssysteem voor wolveiling, zodat inkopers RWS-wol makkelijker kunnen herkennen.

Beeld: RWS website

Responsible Wool Standard
RWS