• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Viktor & Rolf lanceert bruidslijn

Viktor & Rolf lanceert bruidslijn

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het Nederlandse modelabel Viktor & Rolf komt met een eigen bruidscollectie, die the Viktor&Rolf Mariage Collection gaat heten. Het betreft een samenwerkingsverband met bruidsmode-designer Justin Alexander. De collectie zal volgens de ontwerpers een ‘moderne en glamoureuze benadering zijn op bruidsmode’.

De eerste eigen bruidscollectie zal in oktober 2016, tijdens New York Bridal Week, gelanceerd worden. Op 4 en 5 juli, tijdens Paris Haute Couture Fashion Week, kunnen retailers op afspraak de collectie bekijken.

Viktor Horsting en Rolf Snoeren laten in een reactie op de nieuwe lancering weten: "We zijn altijd al gefascineerd geweest door trouwjurken. Een trouwjurk is als een verhaal, een klein universum in zijn eigen recht. Het is een icoon van een van de meest kostbare momenten van het leven. Elke jurk in deze collectie heeft een eigen, autonoom karakter. Onze liefde voor trouwjurken is evident gezien de vele keren dat we hebben ze door de jaren heen hebben ontworpen."

Viktor & Rolf maakte in 2006 al een bruidsjurk voor H&M en ontwierpen ook de bruidsjurk voor prinses Mabel in 2004. Twee jaar geleden lanceerde het modehuis bij de Resort Collection 2014 een capsule collectie met moderne bruidsjurken. Die collectie bestond uit moderne bruidsjurken van lichte stoffen, variërend in lengtes en silhouetten.

Eerste eigen bruidscollectie voor Viktor & Rolf

Het ontwerpersduo, dat bekend staat om zijn conceptuele haute couture creaties, kiezen voor een ‘artistieke interpretatie van bruidsmode. De belangrijkste peilers worden ‘onverwachte elegantie’ , ‘conceptuele glamour’ en ‘provocerende couture’, meldt het persbericht.

De ontwerpers willen in de nieuwe bruiscollectie verschillende stijlen presenteren, met ‘sculpturale en uitgesproken elementen’. De ontwerpen krijgen een opvallende detaillering en worden voorzien van een volumineuze tule, ook zullen de iconische strikken en handgemaakte borduringen terugkomen. “Een romantische collectie van klassieke en vrouwelijke ontwerpen met een surrealistisch tintje,” aldus de ontwerpers.

Er is bewust gekozen voor het Franse woord ‘Mariage’ in de naam van de collectie. Het is een verwijzing en eerbetoon aan het in Parijs gevestigde modehuis en de roots als haute couture modehuis. Bruidsjurken zijn in bijna alle collecties van het modehuis Viktor & Rolf terug te vinden.

Viktor & Rolf werkt samen met Justin Alexander voor eerste bruidscollectie

Voor de nieuwe bruidscollectie werken Viktor Horsten en Rolf Snoering samen met de Justin Alexander, een bekende naam in de bruidsmode. “Justin Alexander is de meest authentieke, geschoolde en gekwalificeerde partner om de Mariage collectie mee te lanceren,” zegt Viktor & Rolf. Justin Alexander is een award-winnende ontwerper en fabrieken van midden tot high end bruidsmode. Er vallen vijf labels onder zijn bedrijf: Justin Alexander, Justin Alexander Signature, Lillian West, Sincerity Bridal, and Sweetheart Gowns. Justin Alexander heeft kantoren in New York, New Jersey, Londen, Rotterdam en Hongkong. Het bedrijf heeft zo’n 1.000 verkooppunten wereldwijd.

De Nederlandse ontwerpers richtten in 1993 hun luxe modehuis Viktor & Rolf op. Ze studeerden beiden af op Artez Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Ze staan bekend om hun sculpturale haute couture, conceptuele collecties en onconventionele aanpak. Viktor & Rolf tonen al meer dan twintig jaar hun collecties op Paris Fashion Week, en sinds 1998 presenteren ze in Parijs hun haute couture-collecties. Vorig jaar nam Viktor & Rolf afscheid van zijn ready to wear-lijn om zich geheel te kunnen focussen op haute couture, de parfumlijn en speciale producten.

Voor alle reads over bruidsmode, klik hier. Lees op FashionUnited.uk ook alles over de grootte van de bruidsmodeindustrie in India, China, Spanje en de Verenigde Staten.

Beeld: Viktor & Rolf

Viktor&Rolf