• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Viktor&Rolf weer terug naar mannenmode

Viktor&Rolf weer terug naar mannenmode

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Mode |UPDATE

Modehuis Viktor & Rolf keert vijf jaar na het stopzetten van de ready-to-wear tak terug met een mannenmode collectie. Het merk meldt in een persbericht dat het een gelicenseerde mannencollectie genaamd Mister Mister lanceert.

Mister Mister is een verlengstuk van de persoonlijke kledingkasten van Viktor Horsting en Rolf Snoeren, zo luidt het bericht. “Een intieme weerspiegeling, understated maar met slimme details met een reeks van tactiele patchworks en prints.”Het combineert tailoring met casual wear. De lijn heeft een herkenbaar motief gemaakt van een hoge hoed dat een rode draad vormt door de collectie. De referentie naar dandy’s speelt dan ook de boventoon. Overstock stoffen van recente Haute Couture collecties zijn gebruikt voor diverse details op de items. De lijn bevat ongeveer 130 stuks en de prijzen liggen tussen de 100 en 2000 euro.

“We merkte met ready-to-wear shows dat er altijd een discrepantie was tussen wat mensen willen zien van ons en wat ze uiteindelijk willen kopen,” zo vertelt Snoeren tegen WWD. “We hebben het gevoel dat er nu meer eerlijkheid is in de manier hoe we het nu aanpakken.”

Een eerder mannenmode lijn van Viktor&Rolf kreeg de naam Monsieur. Mister Mister zal vanaf juli in de winkels liggen bij wholesale partners van het modehuis, zo meldt WWD. De lijn is in samenwerking met Shiffon, Co. gemaaktIn beeld: Viktor&Rolf lanceert mannenmodelijn Mister Mister

Editor's Note 14:15: Dit artikel is aangevuld met beelden en aangepast op basis van informatie vanuit OTB en Viktor&Rolf.

Beeld: Viktor & Rolf Mister Mister

MANNENMODE
Viktor&Rolf