• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Vliegende start eigen lijn Paul Helbers

Fashion

Vliegende start eigen lijn Paul Helbers

Door Esmerij van Loon

13 okt. 2016

De eerste collectie onder eigen naam van de Nederlandse modeontwerper Paul Helbers is goed ontvangen en ingekocht door belangrijke retailers in de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De wintercollectie, die in januari tijdens fashion week in Parijs werd gepresenteerd, is onder meer ingekocht door Barney's, Club 21, L'Eclaireur, Matches Fashion en Mr. Porter. Dat meldt Fashion Network.

Helbers, voormalig ontwerper van Maison Margiela en Louis Vuitton, heeft onder eigen naam een complete herencollectie ontwikkeld met grofgebreide truien, broeken, jassen, schoenen en accessoires. Het beeld is sportief en draagbaar. Verkoopprijzen beginnen bij 300 euro voor een overhemd, 650 euro voor een broek, tot 2500 euro voor een jas.

De geboren Rotterdammer werkte tot 2011 als creatief directeur mannemode bij Louis Vuitton dat indertijd onder creatieve leiding stond van Marc Jacobs. Sindsdien combineert hij het werken aan zijn eigen label met het creatief directeurschap van het Italiaans damesmerk Callens.

Alle foto's: Paul Helbers A/W16; helbers.fr