• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kijken: Walter van Beirendonck lanceert eerste Ikea-collectie

Kijken: Walter van Beirendonck lanceert eerste Ikea-collectie

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De eerste beelden van desamenwerkingscollectie van Ikea en Walter van Beirendonck zijn vrijgegeven. De Vlaamse modeontwerper heeft een limited collection ontworpen voor de interieurketen, die in juni in de winkels ligt.

De Glödande Collectie is gebaseerd op ‘een verhaal van vijf magische wezens in de wolken, die de ontwerper Wondermooi noemt’, laat Ikea in een persbericht weten. De fantasiefiguren van Van Beirendonck’s hand zijn terug te dingen in diverse kussen- en dekbedovertrekken, servies, stoffen, vloerkleden en andere producten.

Een van de figuren is ‘Kwade Tijger; de ‘superheld’ van het verhaal. De tijgerstrepen zijn terug te vinden op de kussen- en dekbedovertrekken en het vloerkleed. “Volgens modeontwerper Walter Van Beirendonck kan Kwade Tijger de slechteriken op afstand houden, terwijl hij tegelijkertijd heel zacht en veilig aanvoelt,” aldus Ikea.

Het tweede personage is 1000G, een figuur met duizend ogen, dat terug te vinden is in het serviesgoed en een vloerkleed. “1000G houdt altijd een oogje in het zeil,” licht Walter Van Beirendonck toe. De geel-wit-blauwe veren van personage Vliegmachien komen terug op de kussen- en dekbedovertrekken, evenals vijf posters. Het vierde karakter is Rood, ‘de godin van de zon en de maan’. Het motief van ogen, zonnen en manen is gebruikt als print op diverse stoffen, die allemaal van 100 procent duurzaam katoen zijn gemaakt. Ook is de print te vinden op de bordjes uit de collectie. Het laatste figuur is Spiegel, die afgebeeld is op de cadeaverpakkingen en opbergdozen.

Omdat Walter Van Beirendonck modeontwerper is, zijn er van alle fabelfiguren uit de Glödande Collectie ook grijze T-shirts verkrijgbaar.

Beeld: Ikea

IKEA
Walter Van Beirendonck