Waste2Wear lanceert volledig traceerbare stoffencollectie door middel van blockchain

Waste2Wear heeft een volledig traceerbare stoffencollectie gepresenteerd. De herkomst van de materialen van de stoffen gemaakt van gerecycled oceaan plastic zijn stuk voor stuk terug te vinden dankzij blockchain technologie. Dit meldt het bedrijf in een persbericht nadat de stoffen zijn gepresenteerd tijdens textielbeurs Première Vision.

Door blockchain te gebruiken wil Waste2Wear de herkomst van gerecycled textiel transparanter maken. Blockchain legt elke stap van het plastic afval, van de vissers die het afval verzamelen tot het eindproduct, vast. “Hierdoor kan het bedrijf de klanten volledige transparantie geven. Er is zo geen twijfel meer dat alle stoffen en textiel producten zijn gemaakt uit post-consumer plastic dat is verzameld in de oceaan.”

Waste2Wear is in 2007 opgericht en maakt van post-consumer plastic, zoals PET-flessen, 100 procent gerecyclede en milieuvriendelijke stoffen. Het bedrijf heeft onder andere samengewerkt met Wehkamp, Claudia Sträter, Oilily, Expresso, Promiss en Steps.

Beeld: Waste2Wear

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN