Wat verdient Londen aan London Fashion Week FW17?

Londen staat komend weekend in het teken van London Fashion Week. Van 17 tot en met 21 februari zal de Britse hoofdstad het toneel zijn van zo’n 51 catwalkshows. Daarnaast zullen er ook 32 on schedule presentaties zijn, evenals verschillende off schedule shows, presentaties en evenementen.

Er zullen naar verwachting zo’n 105.000 bezoekers afreizen naar Londen. Zulke aantallen zorgen voor extra omzet en business in de stad, en niet alleen de mode-industrie. Al deze bezoekers moeten ergens slapen, eten en vaak wordt er ook nog wel een beetje gewinkeld. Hoeveel levert een mode-evenement als London Fashion Week de stad nu eigenlijk op?

Geen tijd om het hele artikel te lezen? Lees: Cijfers: wat verdient Londen aan London Fashion Week FW17
Wat verdient Londen aan London Fashion Week FW17?

Net als bij New York Fashion Week zijn ook wereldgebeurtenissen van invloed op de mode-industrie en de halfjaarlijkse modeweek in Londen. De mode-industrie kampt met moeilijke marktomstandigheden en staan de seizoenen ter discussie. Steeds meer labels kiezen er daarnaast voor om de mannen- en vrouwenlijnen tijdens show te combineren, zoals Burberry.

Wat voor gevolgen hebben deze gebeurtenissen voor de omzet van London Fashion Week? FashionUnited zocht het uit. Er werd gekeken naar het aantal bezoekers, de gemiddelde omzet en uitgaven per bezoeker. Daarin werden de kosten van overnachtingen, restaurants, btw en toeristenbelasting meegenomen, evenals een vennootschapsbelasting en externe uitgaven.

Londen verdient 228 miljoen pond aan London Fashion Week

London Fashion Week in cijfers:

  • Aantal unieke bezoekers: 105.000
  • Totale omzet: 228 miljoen pond (278 miljoen euro)
  • Totale bedrijfsomzet: 184 miljoen pond
  • Omzet showlocaties: 72,5 miljoen pond
  • Omzet restaurants: 62,5 miljoen pond
  • Retailomzet: 56 miljoen pond
  • Gemeentelijke omzet: 44 miljoen pond
  • Omzet uit accommodaties:37 miljoen pond
  • Gemiddelde besteding per bezoeker: 1.479 pond (1.806 euro)
  • * De bedragen zijn berekend op basis van de wisselkoersen aan het begin van januari 2017

Tijdens London Fashion Week wordt er zo’n 228 miljoen pond (278 miljoen euro) omgezet. Er komen zo’n 105.000 bezoekers naar de stad, waarbij een bezoeker gemiddeld 1.479 pond zal uitgeven (dit bedrag wordt berekend door de uitgaven aan restaurants, retail en accommodaties op te tellen en te delen door het aantal bezoekers).

Wat verdient Londen aan London Fashion Week FW17?

Bedrijven zetten tijdens de Britse modeweek het meeste om; een bedrag van 184 miljoen pond. Showlocaties doen het ook goed met een omzet van 72,5 miljoen pond . De restaurants in de stad en zetten 62,5 miljoen pond . Daarnaast wordt er ook genoeg gewinkeld, want de retail zal een omzet van 56 miljoen pond rapporteren. De gemeentelijke omzet komt uit op 44 miljoen pond. Er wordt verder nog 37 miljoen pond omgezet door accomodaties, bijvoorbeeld door hotels.

Minder omzet voor Londen tijdens februari-editie London Fashion Week

Uit de research van FashionUnited blijkt dat er minder bezoekers naar het mode-evenement komen dan een half jaar geleden; 95.000 bezoekers minder. Dat zorgt waarschijnlijk ook voor de daling in omzet, want er wordt zo’n 41 miljoen pond minder gegenereerd. Ook showlocaties zien 18,5 miljoen pond minder omzet, evenals restaurants, die 13,5 miljoen pond minder omzetten. Retailers zien de omzet met 7 miljoen pond teruglopen ten opzichte van London Fashion Week in september. Er wordt 8,6 miljoen pond minder omzet gegenereerd door gemeentelijke omzet. De omzet van accomodaties loopt ook fors terug; van 55,5 miljoen pond naar 37 miljoen pond.

London op tweede plaats van meeste gegenereerde omzet wereldwijd

FashionUnited zette tevens op een rij hoe de fashionweeks wereldwijd scoren. Bekijk in deze interactieve grafiek de Top 20 van Fashionweeks met de meeste business.

Deze update over London Fashion Week FW17 en de economische impact op de stad is geverifieerd met de gemeente van Londen en NYCEDU.

Beeld: London Fashion Week

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN