• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Welke Nederlanders hebben de meeste invloed op de mode?

Welke Nederlanders hebben de meeste invloed op de mode?

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Britse website Business of Fashion publiceerde afgelopen week de jaarlijkse BoF 500: een lijst met de meest invloedrijke personen uit de modeindustrie. In het overzicht worden ook vier Nederlandse namen genoemd.

Op de lijst prijken onder ander de namen van het fotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin. Van Lamsweerde en Matadin schoten foto´s voor tijdschriften zoals W Magazine en Vogue Paris. Daarnaast zijn de twee bekend van campagnefoto´s voor merken waaronder Moschino en Calvin Klein. Een ander duo dat door BoF genoemd wordt, bestaat uit Jop van Bennekom en Gert Jonkers, die onder andere de bladen Fantastic Men en The Gentlewoman oprichtten. Een andere naam die ook al sinds 2013 op de lijst vermeld staat, is die van ontwerpster Iris van Herpen.

Een nieuwe toevoeging aan de lijst van dit jaar is model Anna Cleveland. Cleveland begon haar carrière bij een show voor Moschino toen ze vier jaar oud was. Inmiddels heeft het 26-jarige model ook shows gelopen voor Dolce & Gabbana, Fendi en Marc Jacobs.

De BoF 500 wordt sinds 2013 jaarlijks opgesteld door Business of Fashion. De lijst van 2015 bevat onder andere modellen, bloggers en journalisten uit 62 landen.

Business of Fashion
Iris van Herpen