• Home
 • Nieuws
 • Mode
 • (Wikkel)folie als afval is niet ingewikkeld voor de modebranche

(Wikkel)folie als afval is niet ingewikkeld voor de modebranche

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Credits: Renewi

De Retail heeft te maken met veel verpakkingsafval. Zoals kartonnen dozen, plastic zakken en (wikkel)folie waarin goederen worden geleverd. Tegelijkertijd hechten klanten steeds meer waarde aan duurzaamheid. En is er meer vraag naar transparantie. Daarom wordt het steeds belangrijker voor de Retail dat er een duurzame oplossing is voor al het afval dat vrijkomt.

Veel bedrijven zien in dat een duurzame oplossing begint bij het voorkomen en scheiden van afval. Voor de Retail kunt u denken aan:

 1. Papier en karton
 2. Folies
 3. Plastic verpakkingen en drinkpakken (PD)

Als deze materialen apart worden gehouden van andere afvalstromen, kan het worden gerecycled. Het goede nieuws is dat afval scheiden niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Want afvalstromen zijn waardevol. Waste-to-productbedrijf Renewi zamelt verschillende afvalstromen in binnen de Retail en zorgt dat dit afval een nieuw leven krijgt.

Recyclen wordt doorgeven

Renewi biedt totaaloplossingen voor uiteenlopende sectoren, zoals de Retail. Het meestvoorkomende afval wordt namelijk per stroom ingezameld en verwerkt/gerecycled. Altijd met oog voor duurzaamheid of zelfs circulariteit. Dat gebeurt door afval om te zetten in grondstoffen, waarvan weer nieuwe producten worden gemaakt.

 1. Papier en karton wordt ingezameld en gescheiden in verschillende kwaliteiten. Het wordt verkleind, gebaald en ingezet in de papierverwerkende industrie voor de productie van dozen, kranten en tissueproducten
 2. Folies nemen in het restafval vaak veel volumes in. Daardoor is het interessant om ze gescheiden in te zamelen. Schone folies worden weer gebruikt als grondstof voor nieuwe folieproducten, zoals verpakkings-, noppen- en stretchfolie
 3. PD valt uiteen in plastic (verpakkingen) en drinkpakken. Plastic verpakkingen worden gescheiden op kwaliteit en op soort. Zo kunnen (bijvoorbeeld) nieuwe verpakkingen worden gemaakt, of textiel. Drinkpakken worden gewassen en behandeld, waarna ze als grondstof worden ingezet in de papierindustrie.

Door een afvalcontainer voor uw bedrijf in te huren bij Renewi, zorgt u dat veel zorgen rondom afval voor u worden weggenomen. De chauffeurs van Renewi zorgen dat de containers op uw locatie worden geleverd, en weer op tijd geledigd en afgevoerd. Dit doen zij op een met u afgesproken datum en locatie.

Renewi: waste-to-product

Als toonaangevend waste-to-productbedrijf gelooft Renewi in:

 • het voorkomen van afval
 • de recycling van restmaterialen tot waardevolle secundaire grondstoffen
 • de inzet van deze grondstoffen voor de productie van nieuwe producten

Containers voor specifieke afvalstromen

Bij Renewi kunt u (rol)containers huren die geschikt zijn voor het afval in uw sector. Dit zijn de voordelen:

 • U kunt op een veilige en hygiënische manier uw afval scheiden
 • U werkt op een maatschappelijk verantwoorde manier en draagt zo direct bij aan het realiseren van uw duurzaamheidsdoelstellingen
 • U bent mogelijk financieel voordeliger uit
 • U zorgt voor een positieve klantervaring, door uw beloftes op het gebied van mvo, duurzaamheid of circulariteit te onderbouwen met concreet bewijs

Advies krijgen om duurzamer te werken

Renewi heeft een ruime keuze aan containers voor de Retail. Ze zijn geschikt voor een of meerdere afvalstromen, zodat u altijd de geschikte container vindt voor uw afval. Wilt u weten welke container past bij uw bedrijf? Of meer weten over het inzamelen, verwerken en recyclen van uw afval? Dan geeft Renewi u graag vrijblijvend advies.

Tijd voor Minder Nieuw en Meer Renew. Geef bedrijfsafval een nieuw leven en bestel uw container op renewi.com.

Duurzaamheid
Renewi