• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Wolford lanceert eerste cradle-to-cradle collectie

Mode

Wolford lanceert eerste cradle-to-cradle collectie

Door Caitlyn Terra

20 sep. 2018

Wolford zet een tandje bij op het gebied van duurzaamheid met de lancering van de ‘Aurora’-collectie. De collectie zijn namelijk de eerste producten van Wolford die een Cradle-to-Cradle Gold certificering hebben, zo maakt het bedrijf bekend in een persbericht.

“We hebben de ambitie om deze collectie elk seizoen uit te breiden,” aldus Wolford. De term cradle-to-cradle wordt gebruikt voor producten die hergebruikt kunnen worden of gerecycled worden. De items van Wolford, een legging, shirt, top en een pullover, worden door het merk naar een compostfabriek gestuurd nadat ze zijn afgedankt door consumenten. De gebruikte materialen worden verwerkt tot humus of biogas ‘en zo teruggeven aan de natuur’.

“Wolford lanceert haar allereerste cradle-to-cradle-gecertificeerde producten in de modesector, en daar zijn we bijzonder trots op. Dit is echter nog maar het begin. Eindelijk kunnen we volop inzetten op duurzaamheid, voor een betere toekomst,” aldus Andreas Röhrich, hoofd Product Development, Product Management & Textile Sourcing.

Wolford is een Oostenrijks bedrijf dat is gespecialiseerd in beenmode. Afgelopen mei nam Chinees investeringsbedrijf Fosun Industrial Holdings Ltd een meerderheidsbelang in Wolford AG. De collecties van het merk zijn in 60 landen wereldwijd te koop via 267 eigen winkels en 3000 distributiepartners.

Beeld: Wolford