Young professionals gezocht: meld je aan voor de Esprit Business Insights Day

Altijd al een kijkje achter de schermen willen nemen bij één van de bekendste modemerken? Nieuwsgierig naar je carrièrekansen? Meld je aan voor de Esprit Business Insights Day op donderdag 25 januari. Een dag vol presentaties, workshops en open discussies over de kansen en uitdagingen in de retail en mode-industrie.

Wie wel eens over de A9 in Amstelveen rijdt heeft ongetwijfeld het opvallende hoofdkantoor van Esprit Benelux opgemerkt. Op donderdag 25 januari opent het bedrijf de deuren voor modestudenten en -professionals van alle niveaus tijdens de allereerste Esprit Business Insights Day. Een unieke kans om te netwerken, meer te weten te komen over de ontstaansgeschiedenis van het merk en de nieuwe collectie te bekijken tijdens een rondleiding door het pand.

Meet & greet

Ontmoet de internationale drijvende krachten achter het merk, zoals de vicepresidenten van verschillende afdelingen die werkzaam zijn op het Duitse hoofdkantoor en de Head of Retail. Wat betekent het om te werken in het team van Visual Merchandising? Welke stappen worden er op de afdeling Global Marketing genomen om het merk Esprit de komende jaren sterker neer te zetten? En hoe duurzaam is Esprit eigenlijk? Ontdek de verschillen tussen retail en wholesale en leer meer over de rol van accountmanager. Geïnspireerd door de sprekers? Schuif aan bij één van de rondetafelgesprekken en discussieer mee met de prikkelende casussen die door de managers van de verschillende afdelingen worden voorgelegd. Een uitgelezen kans om jezelf te introduceren, zodat de afdelingshoofden zien welk potentieel er aan tafel zit.

Passie en ondernemerschap

Onderzoek welke commerciële functies en doorgroeimogelijkheden er zijn bij Esprit, zowel in de winkels als op de Nederlandse en Duitse hoofdkantoren. “We zijn met name op zoek naar young professionals die binnen onze organisatie willen groeien”, zegt Sandra Teiwes, HR-manager Nederland. Belangrijk is dat je snapt wat retail en ondernemerschap is en dat je hierin lef durft te tonen. Je kunt nog zo’n mooi cv hebben, maar zonder passie red je het niet. Wij selecteren niet op wat je gedaan hebt, maar om wie je bent.”

Young professionals gezocht: meld je aan voor de Esprit Business Insights Day

Van stage tot traineeship

Groeikansen zijn er genoeg bij Esprit: veel mensen starten hun carrière als verkoopmedewerker en groeien door naar store manager, om uiteindelijk de stap te maken naar het hoofdkantoor in Amstelveen of het Duitse Ratingen. Teiwes: “Recent zijn we in verschillende landen een pilot gestart voor een Sales Manager traineeship. Een betaalde baan waarbij je alle onderdelen van de organisatie af gaat, om uiteindelijk een keuze te maken waar je hart ligt.” De komende jaren wil Esprit meer mensen de kans geven om een traineeship te volgen. Ben je op dit moment nog bezig met een studie, dan is deze dag ook zeker een aanrader. Het geeft je de kans je te oriënteren en de mogelijkheden voor een eventuele (internationale) stage te onderzoeken.

Tijdens de Esprit Business Insights Day ontmoet je mensen die al heel lang deel uitmaken van de organisatie en Esprit ‘ademen’. Maar ook mensen die er recent zijn komen werken en meer kunnen vertellen over hun eerste ervaringen bij Esprit. Teiwes: “We kijken er erg naar uit en hopen een enthousiaste club mensen te verwelkomen.”

Young Professionals Wanted: Sign up for Esprit's Business Insights Day

Have you always wanted to take a look behind the scenes at one of the most famous fashion brands?

Are you curious about your career opportunities? Then sign up for Esprit's Business Insights Day on Thursday, January 25th - a day full of presentations, workshops and open discussions about the opportunities and challenges in retail and fashion industry.

Learn more about the history of Esprit and see the new collection during a tour at Esprit's Benelux head office in Amstelveen. Meet the international driving forces behind the brand. Discuss stimulating business cases during one of the round tables meetings. Investigate what commercial functions and career opportunities there are at Esprit, both in stores and at the Dutch and German head offices. Are you still studying? Then the Esprit Business Insights Day is definitely made for you. It gives you the opportunity to explore the possibilities for a possible (international) internship. Sandra Teiwes, HR Manager Netherlands: "We look forward to the event and hope to welcome an enthusiastic club of people."

Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden!