• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Zalando Beauty eind augustus naar Nederland

Zalando Beauty eind augustus naar Nederland

Door Caitlyn Terra

15 aug 2019

Mode

Na onder andere Duitsland en België introduceert Zalando de beautycategorie ook in Nederland. Eind deze maand kunnen Nederlandse consumenten beauty- en verzorgingsproducten kopen bij Zalando Beauty, zo meldt het bedrijf in een persbericht. “We hebben opgemerkt dat schoonheid kan fungeren als een incrementele sales driver op Zalando,” vertelt head beauty Pamela Wade-Lehman schriftelijk aan FashionUnited. “De mogelijkheid van cross-selling is uiteindelijk gedreven doordat onze klanten de voorkeur hebben om meerdere merken te winkelen, van top tot teen. Bij Zalando integreren we mode en schoonheid samen in één handige en inspirerende winkelreis.”

Zalando Beauty gaat op 28 augustus live met 8500 producten in het assortiment van in totaal meer dan 200 merken. “Zoals het fashion-segment willen we een beauty-assortiment hebben dat zowel wereldwijd als lokaal relevant is voor onze klanten en daarom zullen we het assortiment in de loop van de tijd uitbreiden met Nederlandse heldenmerken,” vult Wade-Lehman aan. “We verkopen in Duitsland al een selectie van Nederlandse favorieten zoals Ellis Faas, maar dat is nu nog niet het geval in Nederland. Na verloop van tijd zouden we een even breed en wenselijk assortiment willen bieden aan onze klanten in Nederland.”

Zalando Beauty naar Nederland eind augustus

“Met de lancering van Zalando Beauty zetten we een logische volgende stap om hét platform te worden voor al je kleding- en lifestyle-aankopen in Nederland. We willen het onze klanten zo makkelijk mogelijk maken om hun stijl en individualiteit uit te drukken, en een beautyassortiment sluit daar vanzelfsprekend bij aan,” aldus marketing lead Benelux, Jacintha de Graaf in het persbericht. “Uit andere markten waarin Zalando reeds actief is met beauty, blijkt dat zestig procent van de klanten die beauty bestellen hun aankoop al combineren met mode.” Ook Wade-Lehman bevestigt dit aantal.

Zalando Beauty is in België al langere tijd live en de eerste resultaten zijn daar positief vertelt Wade-Lehman desgevraagd. “We zijn erg blij met het begin van de beauty categorie in België, waar we een groeiende klantacceptatie zien en een sterke interesse in merken zoals Mac en Clinique. Schoonheidsproducten zijn een natuurlijke aanvulling op het huidige mode-assortiment van Zalando en we zijn verheugd om te zien hoe de categorie zich ontwikkelt, zowel in België als binnenkort in Nederland.

Beeld: Via Zalando

ZALANDO
Zalando Beauty