• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Zara lanceert eerste duurzame collectie genaamd ‘Join Life’

Zara lanceert eerste duurzame collectie genaamd ‘Join Life’

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Hoewel Zara onlangs onder vuur kwam te liggen vanwege verschillende beschuldigingen van auteursrechtschendingen, lijkt de fast fashion retailer ook bezig te zijn geweest met andere zaken. Recentelijk introduceerde de Spaanse keten zijn allereerste duurzame collectie genaamd ‘Join Life’, een milieuvriendelijke kledingcollectie voor de herfst en winter van 2016.

De nieuwe Join Life-collectie, die afgelopen week werd gelanceerd, bestaat uit een aantal eigentijdse ontwerpen die zijn gemaakt van duurzame materialen als gerecycled wol en biologisch katoen. “Ons doel is om onze producten steeds duurzamer te maken,” zo wordt gemeld op de website van de Inditex-telg, die met Join Life in de voetsporen van retailers als H&M treedt.

Scroll met uw muis over de foto’s voor een toelichting.

Zara lanceert eerste duurzame collectie genaamd ‘Join Life’

De producten uit de Join Life-collectie voldoen aan de gezondheids-, veiligheids- en duurzaamheidsnormen, zo schrijft Zara op de website. In aanvulling op de nieuwe lijn, biedt de kledingketen klanten de mogelijkheid om oude en afgedankte kleren naar geselecteerde winkels te brengen voor recycling.

Zara lanceert eerste duurzame collectie genaamd ‘Join Life’

Zara lanceert duurzame kleding met Join Life-collectie

Het Join Life-initiatief betreft niet alleen kleding, maar ook de website van de kledingretailer. Zo komt een groot deel van de energie die de website verbruikt uit duurzame energiebronnen die het milieu respecteren, zo meldt Zara. Ook de helft van de fysieke winkels is eco-efficiënt.

Zara lanceert eerste duurzame collectie genaamd ‘Join Life’

Met het nieuwe initiatief lijkt het erop dat moederbedrijf Inditex, dat afgelopen halfjaar een omzetgroei van 11 procent boekte, zijn duurzaamheidsbeleid versterkt om dit gebied in de mode-industrie te verbeteren. Naast het aanbieden van duurzame kledingcollecties, maakt het concern namelijk steeds vaker gebruik van milieuvriendelijke bronnen en zorgt het ervoor dat alle processen van leveranciers tot de winkels ook duurzaam zijn. Inditex kondigde eerder aan 3,5 miljoen euro te steken in circulaire textieloplossingen.

Zara lanceert eerste duurzame collectie genaamd ‘Join Life’

Ontwikkeld door het duurzaamheidsteam van Inditex, toont het Join Life initiatief de nodige maatregelen die het bedrijf nodig heeft om de leiding te nemen in duurzame mode. Op de website maakt Zara tevens alle stappen in de richting van deze duurzame aanpak duidelijk, als eerlijke benadering voor het verbeteren van het milieu. Hoe het bedrijf in de toekomst zal blijven verbeteren op dit gebied, valt nog te bezien.

Oorspronkelijk geschreven door Sara Ehlers voor FashionUnited COM; voor FashionUnited NL vertaald door Tessa Guntlisbergen.

Beeld: Zara website

Duurzaamheid
Join Life
Zara