• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Zien: David Laport showt ‘Super Photosynthesis’ op Mercedez-Benz Fashion Week Ibiza

Zien: David Laport showt ‘Super Photosynthesis’ op Mercedez-Benz Fashion Week Ibiza

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

David Laport, de ontwerper bekend vanwege diens plissé-werk, showde op donderdag 30 mei 20 looks uit zijn nieuwe collectie tijdens de derde editie van Mercedez-Benz Fashion Week Ibiza, als onderdeel van de Madrid Fashion Week. Laport was door de organisatie uitgenodigd als ‘guest designer’ en showde samen met vijf andere ontwerpers in het Ushuaïa beach hotel voor internationaal publiek.

In de ready-to-wear collectie, geïnspireerd op couture stukken, staan sculpturale vormen centraal. De inspiratie achter de nieuwe collectie kwam volgens het persbericht voort uit een nieuwe innovatie op het gebied van landbouwtechniek, genaamd Super Photosynthesis; een nieuwe technologie waarbij het mogelijk is om planten tien keer sneller te laten groeien. Daarnaast liet Laport zich inspireren door een fotoserie van Beth Moon, ‘early nature’ genaamd, waarin de oudste bomen ter wereld zijn vastgelegd.

David Laport showt op Ibiza: in de ready-to-wear collectie, geïnspireerd op couture stukken, staan sculpturale vormen centraal.

Deze twee hoofdthema’s heeft Laport vertaald naar verschillende unieke jacquard stoffen die de ontwerper in Frankrijk liet ontwikkelen. Laport gebruikte voor zijn collectie enkel eigen handgemaakte stoffen voorzien van veren, plooien en pailletten. Voor de kleuren liet de ontwerper zich leiden door de natuur van Ibiza.

David Laport studeerde in 2012 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag waar hij zijn handschrift - creaties met plissé - introduceerde. Voor zijn deelname aan de Europese Woolmark Prize gooide hij het over een andere boeg en kreeg door zijn winst de kans om Europa te vertegenwoordigen in de categorie womenswear tijdens de International Woolmark Prize. De prijs voor womenswear ging helaas aan zijn neus voorbij. Het atelier van Laport bevindt zich in een historisch grachtenpand aan de Herengracht op de bovenste verdieping.

Beeld: David Laport

David Laport
Madrid Fashion Week
Mercedez-Benz Fashion Week Ibiza
Ushuaïa beach hotel