In januari dit jaar maakten we op FashionUnited bekend dat Rihanna een samenwerking is aangegaan met het LVMH-conglomeraat. De naam van deze samenwerking is inmiddels door beide partijen bekendgemaakt: Project Loud France gaat het modelabel heten.

Project Loud France ontleent zijn naam aan het vijfde album van de zangeres en is het eerste nieuwe merk dat de groep sinds Christian Lacroix (in 1987) lanceert. Volgens Business of Fashion krijgt het bedrijf direct een kapitaalinjectie van 60 miljoen euro, waarvan LVMH 30 miljoen euro inbrengt. De modenieuwssite schrijft dat deze grote investering van het luxeconglomeraat een indicatie is dat het hoge verwachtingen heeft van het nieuwe modelabel. Rihanna wordt voor 49,99 procent aandeelhouder van het bedrijf.

Rihanna’s nieuwe modelabel voor LVMH: Project Loud France

Rihanna, goed voor 68,2 miljoen volgers op Instagram, weet de jonge generatie consumenten aan te spreken. Zowel haar modelabel Fenty in samenwerking met Puma als haar Savage x Fenty-lingerielijn werden een commercieel succes. De zangeres turned ontwerper wordt geprezen om haar inclusieve casting van modellen.

Nicolas Ghesquière zou naar verluid ook een eigen modehuis starten bij luxegroep LVMH. De ontwikkeling van een eigen modehuis zou onderdeel zijn van de contractverlenging van Ghesquière als creatief directeur bij Louis Vuitton.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN