• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • 3 tijdrovende taken waar retailers zich nooit meer zorgen over hoeven te maken

3 tijdrovende taken waar retailers zich nooit meer zorgen over hoeven te maken

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Credits: Voyado

Retailers zijn voortdurend op zoek naar manieren om hun operaties te optimaliseren en zich te richten op wat echt belangrijk is: het bieden van uitzonderlijke customer experiences. Dankzij de vooruitgang in AI kunnen de meest vervelende taken nu geautomatiseerd worden, waardoor waardevolle tijd en resources vrijkomen.

Hier zijn drie taken waar retailers eindelijk zonder frustratie mee aan de slag kunnen gaan:

  • Segmentatie: Het segmenteren van klanten kan een tijdrovende taak zijn. Retailers worstelen vaak met het matchen van segmenten en handmatig bepalen welk segment voor welk product moet worden gebruikt. Het voorspellen van de volgende stappen van de klanten vereist vaardigheid, en dit proces is niet alleen eentonig, maar ook foutgevoelig. AI kan deze taak overnemen door in realtime klantgegevens te analyseren om nauwkeurige segmenten te creëren en toekomstig gedrag te voorspellen. Dit zorgt ervoor dat de juiste producten worden gericht op de juiste doelgroepen zonder de noodzaak van handmatige inspanning.
  • Analyseren van resultaten: Begrijpen van campagne- en automation prestaties zijn cruciaal om te weten wat werkt en wat moet worden aangepast. Er zijn echter veel gegevens en beperkte tijd en middelen, wat het moeilijk maakt om deze gegevens om te zetten in bruikbare inzichten. AI kan helpen door snel trends en patronen te herkennen die mensen mogelijk missen. Dit helpt retailers hun strategieën in realtime te verbeteren, wat leidt tot betere resultaten voor toekomstige campagnes.
  • Multi-markt adoptie: Het aanpassen van inhoud en productinformatie voor verschillende markten, kanalen en formaten kan een uitdaging zijn. Elke markt kan een andere boodschap vereisen, en het kan moeilijk zijn voor retailers die in meerdere regio's opereren om de beste aanpak voor elke markt te ontwikkelen. AI vereenvoudigt dit proces door automatisch inhoud aan te passen voor verschillende markten. Het lokaliseert ook productclassificaties en begrijpt synoniemen om nauwkeurige zoekopdrachten en aanbevelingen te bieden. Dit bespaart tijd en verbetert de verkoopresultaten in verschillende markten, waardoor lokale merken hun bedrijf wereldwijd kunnen uitbreiden.

Maak kennis met Bonnie: een AI-hulpje dat je bij elke taak ondersteunt.

Voyado lanceert nieuwe AI-functionaliteit die de mogelijkheden van het gehele platform verbetert. Deze nieuwe AI is getraind op miljarden transacties, interacties en branchegegevens, waardoor het een uniek en diepgaand inzicht heeft in de detailhandel.

Felix Kruth, Chief Product Officer bij Voyado, verklaart: "De uitdaging voor onze klanten ligt in het verwerken van enorme hoeveelheden data, met beperkte tijd en een consumentengedrag dat sneller verandert dan ooit tevoren. Met de hulp van AI, die wij Bonnie noemen, wordt het onmogelijke mogelijk: voorop blijven lopen en inspelen op klantintenties.

Bonnie is getraind om retailers te helpen met:

  • Inzichten: Data analyseren om resultaten en uitdagingen te begrijpen. Klantlevensduur voorspellen en klantverloop verminderen.
  • Doelgerichte tactieken: Patronen in klantgedrag identificeren om de juiste doelgroep te bereiken met gepersonaliseerde campagnes en segmentatie.
  • Creëren: Verhoog productiviteit met AI-gegenereerde inhoud en A/B-testen. Maak SMS-berichten, e-mails en pop-ups met tekst, afbeeldingen en video.
  • Sales: AI-gestuurde productaanbevelingen op basis van aankoopgeschiedenis en productinteracties. Met begrip van alle talen en synoniemen kunnen kleinere retailers internationaal uitbreiden.

Wil je weten wat Bonnie voor jouw bedrijf kan doen? Ontdek het nu.

Over Voyado
Lees meer over Voyado op de bedrijfspagina
Kunstmatige Intelligentie
Voyado