• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • 360° video - Zo ziet de nieuwe Ecco W-21 store met innovatie lab eruit

360° video - Zo ziet de nieuwe Ecco W-21 store met innovatie lab eruit

Door FashionUnited

18 nov. 2016

Retail |VIDEOREPORT

Ecco heeft nieuw winkelconcept ontwikkeld: de W-21 store met innovatie lab. Amsterdam zag het debuut. In de W-21 store presenteert Ecco experimentele ontwerpen en innovatieve technieken, om te zien hoe deze aanslaan bij het publiek. Het assortiment is uniek; in de winkel zijn schoenlijnen verkrijgbaar die nog nergens anders te koop zijn.

Benieuwd geworden? Neem een virtueel kijkje in de winkel. Patrizio Carlucci, hoofd innovatie van Ecco, vertelt in de 360° video meer over het concept.

Toelichting: Dit is een 360 graden video, gemaakt met een camera die alle kanten van een ruimte tegelijkertijd filmt. Als u de productie met een Google Cardboard of een andere virtual-reality-bril bekijkt, kunt u om u heenkijken en krijgt u het gevoel dat u zelf in de gefilmde ruimte staat.

De naam W-21 is een verwijzing naar het adres: Wolvenstraat 21 te Amsterdam.

Ecco debuteert nieuw winkelconcept met innovatie lab in Amsterdam

Het bedrijf Ecco werd ruim 50 jaar geleden opgericht in Denemarken door Karl-Heinz Werner Toosbuy. Zijn visie was het creëren en produceren van schoenen met een hoge mate van comfort en kwaliteit. Vandaag de dag is Ecco actief in 90 markten middels wholesale, retail, en e-commerce. Ecco behoort met 14.000 verkooppunten tot de grootste schoenenproducenten ter wereld. Per jaar opent Ecco tussen de 120 en 150 nieuwe brandstores.

Ecco is naast schoenenproducent ook een gerenommeerd leerproducent. In de leerlooierijen van Ecco Leather, met een hoofdkwartier in het Nederlandse Dongen, wordt dagelijks leer geproduceerd voor zowel eigen gebruik als voor export. Ecco Leather levert leer aan diverse modehuizen; modeontwerper Iris van Herpen maakte eens schoenen van Ecco leer.

Ecco boekte in 2015 een omzetstijging van 7,4 procent naar 1,3 miljard euro, en zag de winst met 4 procent groeien naar 183 miljoen euro.

Foto’s en video: Inge Beekmans voor FashionUnited