• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • 4 merken die Black Friday anders doen

Retail

4 merken die Black Friday anders doen

Door Caitlyn Terra

23 nov. 2018

Het is niet te ontkennen, vandaag is het Black Friday. De dag staat in het teken van flinke kortingen, bij sommige winkels veel zwarte items en koopgekte. Waar de meeste merken en retailer proberen gebruik te maken van de ‘shopfeestdag’ zijn er ook genoeg merken die volledig tegen de stroming ingaan.

Joline Jolink

Neem bijvoorbeeld Nederlands ontwerper Joline Jolink. Ze blijft in het ‘zwarte’ thema, door een actie omtrent haar zwarte Smart jas op te zetten. De jas is echter niet afgeprijsd maar vandaag 50 euro duurder. Jazeker, van 500 euro naar 550. De 50 euro die de klant vandaag meer betaalt wordt door Jolink verdubbeld en gedoneerd aan The Ocean Clean Up.

My Oh My

Ander merken kiezen juist om de kleur van de shopdag te veranderen. Onder andere modemerk My Oh My kiest hiervoor en maakt van een ‘zwarte’ dag een super zoete ‘Pink Friday.

Unrecorded

Unrecorded speelt slim op de dag in door middel van een nieuwsbrief met ‘heads up . “Een vrijdag zoals elke andere. Geen uitverkoop, geen afprijzingen, nooit niet. Onze basics hebben het hele jaar de juiste prijs,” aldus het bericht. “Niks speciaals op de grootste consumptie dag van het jaar. Door open te zijn over de prijs laten we de echte prijs zien. We hebben niks te verbergen en verzekeren iedereen van een leefbaar loon,” aldus Unrecorded.

REI

Amerikaans outdoormerk REI staat al enkele jaren bekend om hun #OptOutside campagne. Het merk sluit de deuren van de winkels, geeft de medewerkers een betaalde vrije dag en moedigt iedereen aan om een dag buiten door te brengen met vrienden en familie.

Hoofdbeeld: Everlane