A Fish named Fred opent eerste mono-brand store

Over ongeveer drie weken opent de eerste winkel van A Fish Named Fred. Het merk opent haar fysieke deuren voor het eerst in Maastricht, laat CEO Rob Schalker aan FashionUnited weten.

Naast de winkel in Maastricht opent A Fish Named Fred ook haar deuren in Sofia, Bulgarije. De keuze voor de locaties komt voort uit de vraag van lokale retailers, aldus Schalker. Ook in Maastricht was dit het geval. “Een retailer had het idee om een A Fish Named Fred-hoek te creëren in zijn winkel, maar tijdens het gesprek met de retailer kregen we het over een completed branded winkel.” Niet veel later bleek een pand in de straat van de retailer vrij te komen en werd besloten in dat pand op Platielstraat 22 de eerste Nederlandse A Fish Named Fred-winkel te openen.

Eerste winkel voor A Fish Named Fred

“De winkel is groot genoeg om het hele plaatje van het merk neer te zetten,” vertelt Schalker. De winkel telt zo’n 25 vierkante meter, maar volgens de CEO is dat voor de start genoeg om het verhaal van A Fish Named Fred goed weer te geven. Wel moest gekeken worden naar de uitstraling van de winkel ‘want wij zijn van de uitgesproken uitingen. Dan kunnen we niet met een saaie winkel aankomen’. Verdere details over de inrichting van de winkels zijn verder nog niet bekend, maar volgens Schalker ‘zal uiteraard water een belangrijke rol spelen in het thema’.

Het nieuws dat A Fish Named Fred eigen winkels gaat openen verspreidt zich snel sinds Schalker een bericht op LinkedIn plaatste. Sinds de plaatsing van het bericht komt interesse uit verschillende hoeken, zo meldt Schalker. Retailers in Mexico, China, Oman, Abu Dhabi en Dubai zien een monobrand store van het merk wel zitten. “Het staat nog niet in steen natuurlijk,” benadrukt Schalker.

A Fish Named Fred werd zes jaar geleden opgericht met het idee dat ‘de wereld meer kleur en plezier kon gebruiken’. Het merk staat bekend om de kleurrijke items in de collectie en spraakmakende ontwerpen. Het begon ooit met overhemden, maar het merk biedt nu ook blazers, polo's en schoenen aan. Inmiddels is A Fish Named Fred in 26 landen te koop.

Beeld: A Fish Named Fred website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN