• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Addy van den Krommenacker vraagt faillissement aan voor winkels

Addy van den Krommenacker vraagt faillissement aan voor winkels

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Modeontwerper Addy van den Krommenacker heeft faillissement aangevraagd voor zijn twee winkels. De ontwerper meldt dit zelf in een video op Twitter. “Dit is een loodzware dag. Ik heb vandaag een van de moeilijkste beslissingen in mijn leven moeten maken,” aldus het bijschrift van de video.

De ontwerper meldt dat hij alles heeft gedaan om een faillissementsaanvraag voor de winkels te voorkomen. “Zelfs gisteren kon ik nog niet geloven dat het zou gebeuren,” aldus de ontwerper. Voor Van den Krommenacker was het een lang traject voordat de aanvraag werd gedaan. “Het landschap van mode is veranderd. Mensen hebben een ander koopgedrag. Mensen kopen online, zijn niet meer naar stenen winkels te krijgen. Ik begrijp dat niet want hier krijg je advies en kun je van vakmanschap genieten,” aldus de ontwerper.

Faillissement aangevraagd voor winkels Addy van den Krommenacker

Naast het veranderende koopgedrag kaart Van den Krommenacker ook het vinden van goed personeel en een opvolger aan in de video. “Ik moet gaan bezinnen wat ik ga doen. Ik sta aan de vooravond van een jubileum, ben 50 jaar in de mode, 30 jaar heb ik winkels en 20 jaar ben ik ontwerper. Dat wil ik blijven doen, ontwerpen zit in mijn bloed, het is mijn passie en mijn leven.” Van den Krommenacker besluit de video met een hoorbare snik dat hij iedereen bedankt die interesse in hem en zijn werk heeft getoond.

Van den Krommenacker heeft twee winkels in Den Bosch. Ook zijn er winkels in Spanje en Koeweit, maar hier gaat het om franchise winkels.

Beeld: website Addy van den Krommenacker

Addy van den Krommenacker