• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Adidas gaat voor snelle productie met ‘Speedfactory’

Adidas gaat voor snelle productie met ‘Speedfactory’

Door Yenthe Stuurman

10 dec. 2015

Retail

Met de nieuwe ’Speedfactory’ van Adidas krijgt de wereld een kijkje in de toekomst van productie. De Speedfactory is een proeffabriek waar de eerste lading schoenen wordt geproduceerd door middel van een geautomatiseerd productieproces. Op deze manier kan er sneller en dichter bij de klant geproduceerd worden. Het merk laat weten een wereldwijd netwerk van geautomatiseerde productie op te willen zetten.

De Speedfactory werkt met ‘intelligente robottechnologie’. Dit moet zorgen voor een hoge kwaliteit in de uitvoering en de schoen van een uniek ontwerp voorzien. “Speedfactory combineert het ontwerpen en ontwikkelen van sportartikelen met een geautomatiseerd, gedecentraliseerd en flexibel productieproces. Deze flexibiliteit opent deuren voor ons om dichterbij de markt en de klant te komen,” laat CEO Herbert Hainer weten in een reactie.

De proeffabriek -waar de eerste lading schoenen geproduceerd zal worden- wordt op dit moment opgezet in Ansbach, Duitsland, maar er zal een wereldwijd netwerk van geautomatiseerde productie opgezet worden. De nieuwe manier van produceren van Adidas zal ook leiden tot een positief effect op het milieu zegt Adidas, omdat de uitstoot van uitlaatgassen door vervoer afneemt. Daarnaast wordt het gebruik van lijm drastisch verminderd.

De eerste lading, bestaande uit 500 paar hardloopschoenen, wordt in de eerste helft van 2016 verwacht. Adidas zegt in de nabije toekomst van start te gaan met een grootschalige commerciële productie in deze fabriek.

Adidas zet zich op meerdere vlakken in voor het milieu. Samen met ’Parley for the Oceans’ zet het merk zich in voor schonere oceanen.

Beeld: Adidas