In Alkmaar shoppen Nederlanders het liefst. Althans, dat blijkt uit de poll van reiswebsite Zoover.nl. Met 35 procent van de stemmen kwam Alkmaar als favoriet uit de bus. Totaal brachten meer dan 370 mensen hun stem uit. Zoover verklaart: "Van kleine straatjes met unieke boetiekjes tot winkelstraten met grote winkelketens; alles bevindt zich op loopafstand van elkaar," aldus de reiswebsite.

Op de tweede plaats eindigde winkelstad Den Bosch met 15 procent van de stemmen, op de derde plaats Maastricht met 7 procent. De rest van de steden uit de top tien moet het met 5 procent of minder van de stemmen doen.

Alkmaar werd eerder dit jaar samen met andere negen grote binnensteden genomineerd voor de 'Beste Binnenstad 2017-2019' verkiezing, waarbij onder meer wordt gekeken naar de ontwikkeling van het winkelaanbod, leegstand, bezoekersaantallen en samenwerking tussen allerlei partijen in de binnenstad. Tot de finale heeft Alkmaar het echter niet geschopt. Arnhem of Breda zal er met de titel vandoor gaan. 23 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN