• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Allbirds start Europese webwinkel en kondigt fysieke winkel in Duitsland aan

Allbirds start Europese webwinkel en kondigt fysieke winkel in Duitsland aan

Door Marjorie van Elven

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Schoenen van het merk Allbirds zijn nu in heel Europa verkrijgbaar. Het duurzame merk uit San Francisco lanceert vandaag een webwinkel in Europa, allbirds.eu. Het bedrijf opent ook later dit jaar een fysieke winkel van 139 vierkante meter in Berlijn.

Het nieuws volgt negen maanden nadat Allbirds in het Verenigde Koningrijk online lanceerde en een fysieke winkel in Londen opende. Volgens een persbericht is de nieuwe Europese website gecreëerd vanwege een toenemende vraag naar Allbirds schoenen in Europa. Behalve in de winkel in Londen, was Allbirds alleen te vinden in de winkel van het Fashion for Good museum in Amsterdam.

“De reactie van consumenten is beter dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen toen we dit bedrijf startten," zegt medeoprichter en CEO Joey Zwillinger in het persbericht. “Wij geloven dat onze missie beter op schaal werkt. We zijn zo blij Allbirds in Europa te lanceren. Zo kunnen we duurzaamheid naar meer kledingkasten brengen." De woorden van Zwillinger komen overeen met de woorden van de Europese directeur Sandeep Verma, met wie FashionUnited enkele maanden geleden sprak. “We zijn ontzettend blij met hoe enthousiast de Britten zijn over ons product," zei Verma destijds.

Allbirds werd in 2016 opgericht. In slechts drie jaar heeft de Amerikaanse startup meer dan één miljoen schoenen verkocht en 77 miljoen dollar (omgerekend zo’n 68 miljoen euro) opgehaald. In de laatste financieringsronde werd het bedrijf op 1,4 miljard dollar (1,25 miljard euro) gewaardeerd. Het merk heeft ook de prijs van ‘Retail Startup of the Year’ gewonnen tijdens de laatste World Retail Congress in Amsterdam.

Foto's: Allbirds

Allbirds