• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Amazon introduceert bezorgrobot Scout

Amazon introduceert bezorgrobot Scout

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

De toekomst is nu: Amazon test op dit moment een zelfrijdende bezorgrobot met de naam Scout. Amazon kondigde afgelopen woensdag aan dat het testen van Scout in Snohomish County, Washington, is gestart. De robot rijdt van maandag tot en met vrijdag wanneer het stoepverkeer het laagst is.

Hoewel Scout objecten kan ontwijken, zal er in de testfase een menselijke begeleider met de robot meelopen om deze langs obstakels op het voetpad te navigeren. Scout rijdt alleen voor Prime-klanten.

Amazon experimenteert al jaren met manieren om zijn levering goedkoper, sneller en efficiënter te maken. Veel van die inspanningen richten zich op het laatste onderdeel van het bezorgproces: het leveren van de goederen aan huis. In 2013 onthulde Jeff Bezos, CEO van Amazon.com, plannen voor Amazon Prime Air: een bezorgservice waarbij onbemande luchtvoertuigen binnen dertig minuten individuele pakketten naar klanten vliegen. De voorwaarde is dat de bestelling minder dan 5 kilo weegt, het product klein genoeg is om in de laadruimte van het voertuig te passen en dat de afstand naar het Amazon-distributiecentrum niet verder is dan 16 kilometer.

Amazon
Amazon.com
Amazon Prime
Amazon Prime Air
bezorgen
bezorgrobot
Jeff Bezos
Scout