• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Asos rolt visuele zoekoptie uit in Nederland en België

Asos rolt visuele zoekoptie uit in Nederland en België

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Asos maakt het zoeken naar een bepaald item nog een stap makkelijker. De e-tailer rolt een visuele zoekoptie nu in alle markten, waaronder Nederland en België, uit.

Gebruikers van de iOs app van Asos kunnen nu een foto uploaden waar een kledingstuk te zien is en krijgen vervolgens items die overeenkomen met het stuk op de foto. De app zoekt voor de gebruiker door alle 85.000 items die beschikbaar zijn op de website van Asos. De optie werd eerst getest in Groot-Brittannië, maar vanaf maart is de optie in de app beschikbaar voor alle klanten wereldwijd.

“We weten dat dit [mobiel, red.] is waar onze klanten zijn en waar ze dagelijks met ons in gesprek gaan, dus zijn we altijd op zoek naar mobiel-native manieren om hun ervaring nog beter te maken,” aldus Andy Berks, Digital Product Officer bij Asos in een statement. “Onze laatste technologie, Style Match, is hier een voorbeeld van. Inspiratie kan op elk moment toeslaan - of het nu een foto is in een tijdschrift, terwijl je door je Instagramfeed heen scrolt of zelf op de hoek van de straat. Nu kunnen met maar een paar kliks dat moment meteen vastleggen en onze 85.000 producten doorzoeken om het item te vinden dat ze heeft geïnspireerd - of iets gelijkaardigs - op precies het goede moment.”

APP
Asos
style match