• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Aziatische online retailer Zalora lanceert premium programma

Aziatische online retailer Zalora lanceert premium programma

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Retail

Zalora, online retailer voor de Aziatische markt, onderdeel van de Global Fashion Group, lanceert een membership programma. Consumenten in Singapore, Hong Kong, Taiwan en Maleisië kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de premium service. Op de premium pagina worden door high-endmerken zoals Calvin Klein, Tommy hilfiger, Diesel en J Crew exclusieve producten aangeboden. Dat laat Zalora middels een persbericht weten.

Tito Costa, Chief Marketing Officer bij Zalora, legt in het bericht uit waarom de Aziatische consument klaar is voor het premium membership programma: "We zien een trend in het consumentengedrag in de regio, waar een groeiende middenklasse een inkomensniveau heeft bereikt waardoor ze zich bepaalde merkproducten kunnen veroorloven. Deze groep consumenten hebben door social media en de vele reizen die zij maken een meer kosmopolitische kijk op de wereld, waardoor ze een bepaalde uitgesproken kledingsmaak hebben. Met Zalora premium kunnen we deze consument op manier inspireren. Tegelijkertijd is dit ook in het voordeel van onze merkenpartners.”

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Zalora de Aziatische ontwerper Jason Wu en het label Sometime by Asian Designers heeft gestrikt een capsule-tassencollectie voor het online platform te ontwerpen. De tassen van veganistisch leer zijn exclusief bij Zalora te koop.

Zalora werd in 2012 opgericht door Rocket Internet, het bedrijf dat ook achter de Duitse webgigant Zalando zit. Zalora noemt zichzelf de grootste online modebestemming van Azië en is onderdeel van de Global Fashion Group, één van de grootste bedrijven e-commercebedrijven ter wereld. De webshop verkoopt zijn merken in Singapore, Indonesië, Maleisië, Thailand, Vietnam, Hong Kong, Brunei en de Filipijnen. Behalve internationale high- endlabels, verkoopt het bedrijf ook een groot aandeel modest fashion.

Beeld: Zalora

Lees ook: Omzet Zalando blijft stijgen en lanceert premium service Zalando Zet

Global Fashion Group
Rocket Internet
ZALORA