• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Berend Ziengs bepleit ‘retail-burgemeester’ in Groningen

Berend Ziengs bepleit ‘retail-burgemeester’ in Groningen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De gemeente Groningen moet een ‘retail-burgemeester’ aanstellen die het transitieproces die de Groningse retailsector momenteel ondergaat, begeleidt. Ten minste, als het aan De Schoenfabriek-oprichter en bestuurslid van de Groningen City Club (GCC) Berend Ziengs ligt. Deze burgemeester moet er samen met ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente voor zorgen dat de retailsector sterker uit de transitie komt. Dat schrijft de Groninger Ondernemers Courant.

Ziengs, bij de GCC verantwoordelijk voor de portefeuilles detailhandel en vernieuwing, lanceerde de ideëen als onderdeel van zijn ‘Groninger Retailagenda’ afgelopen week tijdens een oriëntatiereis naar Hamburg. De al bestaande landelijke Retailagenda is volgens Ziengs onvoldoende om antwoord te kunnen geven op de veranderingen in de Groningse retailsector, zowel in de binnenstad als winkelcentra waar retailers op zoek zijn naar nieuwe verdienmodellen. De ondernemer pleit daarom voor de overkoepelende groep ‘Transitie Groninger Retail’.

”De Groninger Retailagenda wordt in elk geval totaal geen statistisch geheel, maar een levendig document, zodat we voortdurend en snel kunnen schakelen bij gewijzigde omstandigheden. We moeten niet alles over ons heen laten komen, maar flexibel reageren,” stelt Ziengs. Volgens de zakenman is dit noodzakelijk omdat oude verdienmodellen ‘gedateerd zijn geraakt’ door de komst van internet en de economische crisis.

Volgens Eric Bos, voorzitter van de GCC, voert de belangenvereniging deze maand de eerste gesprekken om het idee operationeel te maken.

Beeld: Berend Ziengs Twitter

berend ziengs
retailsector