• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Bestseller huurt V&D-pand aan Rokin

Bestseller huurt V&D-pand aan Rokin

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Een groot deel van het leegstaande V&D-pand aan het Rokin in Amsterdam heeft een nieuwe huurder. Bestseller huurt 5.000 vierkante meter kantoorruimte op de bovenste verdiepingen van het pand. Dat meldt PropertyNL.

De huurovereenkomst is getekend met pandeigenaar IEF Capital. Onderdeel van de overeenkomst is dat IEF Capital het pand grondig gaat renoveren. Bestseller zal medio 2018 zijn intrek nemen in het pand.

Een groot deel van het pand wordt kantoorruimte; alleen de begane grond en de kelder blijven winkelruimte. Bestseller gaat 5.000 vierkante meter van het pand huren, dat gebruikt gaat worden voor e-commerce en ontwikkelaars. Volgens Parool komt er ook een broedplaats voor startende techbedrijven in de winkelsector.

Een deel van Bestseller’s e-commerce is sinds 2014 gevestigd in Amsterdam. Er werken zo’n 150 mensen voor de webwinkel.Het bedrijf was op zoek naar nieuwe kantoorruimte wegens de groei van de online activiteiten.

Er blijft zeker 3.000 vierkante meter winkelruimte over, dat niet gehuurd wordt door Bestseller. IEF Capital heeft niet bekendgemaakt wat er met die ruimte gaat gebeuren. Mogelijk wordt de winkelruimte verbouwd en opgesplitst in verschillende winkelpanden.

Bronnen laten aan PropertyNL weten dat er veel belangstelling is voor de overgebleven ruimte in het oude V&D-pand. Het betreft immers een A-locatie, en ook zijn er winkelingangen aan zowel het Rokin als de Kalverstraat. Met de komst van de Noord-Zuidlijn, de Rode loper en de herontwikkeling van de Kalvertoren heeft de locatie veel potentie voor retailers.

Bestseller sluit huurovereenkomst met IEF Capital voor V&D-pand Rokin

Het is overigens opvallend dat een e-commerce afdeling zijn intrek neemt in een pand in de binnenstad. Volgens 1530 Real Estate, die bemiddelde bij de huurovereenkomst, is het een trend. “We zien veel vraag van bedrijven naar kantoorruimte in de binnenstad. Waar bedrijven voorheen de stad uitgingen vanwege de autobereikbaarheid, is de trend nu juist dat bedrijven uit de creatieve sector, de e-commerce en tech-bedrijven karakteristieke gebouwen betrekken in de historische binnenstad van Amsterdam,” vertelt Martijn Smits van 1530 Real Estate aan PropertyNL. Bedrijven hebben echter wel eisen voor een pand in de binnenstad. “De kantoorruimte dient hoogwaardig te zijn en moet dan verder bij voorkeur over grote vloeren beschikken en efficiënt indeelbaar zijn. Deze bedrijven doen dat onder andere om het beste talent aan te kunnen trekken.”

Door de trend stijgen de huurprijzen voor kantoorruimte in de binnenstad snel; inmiddels wordt er meer dan 300 euro per vierkante meter kantoorruimte neergeteld. In vergelijking: een kantoor in de binnenstad kost nu evenveel of meer als een winkel op een hoger gelegen verdieping.

Het Deense Bestseller bestaat al sinds 1975 en werd opgericht door Troels Holch Povlsen. Het bedrijf begon met vrouwenmode, maar voegde daar in 1986 kindermode aan toe, gevolgd door mannenmode in 1988. Er vallen veel bekende merken onder Bestseller, zoals Vero Moda, Only, Mamalicious, Vila, Selected Femme, Junarose, Y.A.S., Jack & Jones, Selected Homme, Outfitters Nation en Name It. Bestseller heeft winkels in de meeste Europese landen, tevens is het actief in het Midden-Oosten, India, China en Canada. In totaal bedient het bedrijf 45 landen wereldwijd, waarvan China de grootste is met 1.200 winkels. Er zijn meer dan 800 Vero Moda-winkels in de wereld, en Jack & Jones heeft 2.000 vestigingen, waarvan 270 franchise-winkels. Inmiddels heeft het familiebedrijf 15.000 medewerkers wereldwijd. Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd in Amstelveen. In november nam het bedrijf nog een meerderheidsbelang in modeplatform Miinto.

Beeld: FashionUnited

Bestseller
rokin
V&D