• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Bijenkorf Rotterdam: gevelaanzicht hersteld, damesmode afdeling vernieuwd

Bijenkorf Rotterdam: gevelaanzicht hersteld, damesmode afdeling vernieuwd

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De Bijenkorf Rotterdam onhult de transformatie die het warenhuis is ondergaan. Het gevelaanzicht is 'in ere hersteld' naar het ontwerp van architect Marcel Breuer, zo meldt het warenhuis in een persbericht. "Zowel de blauwe zonwering als de verlichting in de kleinere ramen, loggia’s en vlaggenmasten zijn geheel teruggebracht in oude stijl. Het in ere herstellen van het gevelaanzicht is een bijdrage van de Bijenkorf aan de herinrichting van de Coolsingel," aldus het warenhuis. Vorig jaar werd het kunstwerk Gabo volledig hersteld.

Op de onlangs vernieuwde damesmode afdeling van bijna 3800 vierkante meter komt de stijl van Breuer volgens het warenhuis 'duidelijk naar voren door het gebruik van rechte lijnen en de authentieke pilaren die zichtbaar zijn over de hele afdeling'. "Een ander opvallend aspect is de herintroductie van daglicht op de afdeling," aldus het warenhuis.

Bijenkorf laat weten dat de eerste etage en de parterre af zijn, en de vernieuwingen in de kelder van de Rotterdamse vestiging zijn gestart.

Bijenkorf Rotterdam staat op de Top100 monumentenlijst. Het gebouw van architect Marcel Breuer (1902-1981) verving het in 1930 gebouwde pand ontworpen door Dudok dat gebombardeerd werd in de Tweede Wereldoorlog.

Foto's: Bijenkorf Rotterdam. Credit: Bijenkorf.

Bijenkorf Rotterdam
De Bijenkorf