Binnenkijken bij de concept store van Maison Margiela in New York

Maison Margiela heeft de deuren geopend in New York. Het gaat hier om de Transitory Concept Store pop-up, maar later zal het winkelpand overgaan tot een permanente vestiging van het Belgische modehuis.

In de concept store zullen in totaal vijf ‘hoofdstukken’ van tentoonstellingen worden opgezet. De eerste expositie draait om twee Amerikaanse kunstenaars. Zo zijn twee sculpturen van Jessi Reaves te zien die gebruikt kunnen worden als zitgedeeltes. Ook is een grote displaydoos te zien gemaakt van Tabor Robak. Daarin wordt een schoen uit de collectie van Margiela getoond.

Maison Margiela heeft in de concept store gekozen voor wat ‘verwarrende’ elementen. Zo hangt er vanaf het plafond een met spiegel gevulde catwalk, waardoor het lijkt alsof men op zijn kop loopt. Ook zijn er ‘infinity boxes’ geplaatst waar voorheen plafondhoge ramen te vinden waren, waardoor het als een nog vreemder universum voelt. Bezoekers kunnen ook een zone binnenlopen waar geen ander geluid te horen is. Daar wordt een podcast serie van Maison Margiela afgespeeld met daarin John Galliano aan het woord.

Binnenkijken bij de concept store van Maison Margiela in New YorkBinnenkijken bij de concept store van Maison Margiela in New York

Beeld: via KCD Worldwide

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN