• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Binnenkijken bij eerste Nederlandse winkels van McGregor

Binnenkijken bij eerste Nederlandse winkels van McGregor

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

McGregor heeft in de afgelopen weken haar eerste drie winkels in Den Haag, Breda en Amsterdam geopend. Er zullen in totaal zeven winkels in Nederland en België geopend worden, allemaal volgens het nieuwe winkelconcept van het herenmodemerk, waarbij de geschiedenis van het merk geëerd wordt terwijl de opzet van de winkels het gemak van online winkelen nabootst.

McGregor, een van oorsprong Amerikaans modemerk dat in 1921 het licht zag en zich specialiseert in Amerikaanse Sportswear, lanceerde eerder dit jaar een volledig assortiment via de nieuwe webshop maar maakte van de zomer al bekend ook in fysieke winkels te zullen investeren.

”Met het openen van deze winkels kunnen we het verhaal van het merk weer optimaal vertellen aan de consument en onze omnichannel-approach écht gestalte geven,” aldus Coen Gehring, directeur van McGregor, in een persbericht. Het merk wil met de webshop, een netwerk van eigen winkels en met multi-brand partners goed toegankelijk zijn voor de consument.

Geschiedenis en toekomst gecombineerd in nieuw winkelconcept McGregor

Het merk eert zijn honderdjarige geschiedenis met het behoud van zoveel mogelijk authentieke details in de winkelpanden waarin het gevestigd is. Zo zijn er bakstenen muren, houten balken of een betonnen vloer. Ook het meubilair en de aankleding zorgen voor de kenmerkende McGregor uitstraling. Veel details verwijzen naar New York, de geboorteplaats van het merk, maar zijn naar het heden getrokken.

Bij de indeling is ook gekeken naar de manier waarop men op het internet shopt, met als gevolg een “makkelijk ‘leesbare’ indeling in drie zones’. “In deze zones worden zogenaamde statements, looks en commodities gepresenteerd. Enerzijds inspiratie en anderzijds laagdrempeligheid, overzicht en gemak,” aldus het merk.

Naast de collectie bieden de winkels in Den Haag, Breda, Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Knokke en Gent, die qua oppervlak variëren van 90 vierkante meter tot 200 vierkante meter, ook een coffeebar en een ‘pants corner’, waar de klant dankzij persoonlijke service de perfecte broek kan vinden. In de ‘Haberdashery Area’ komt het historische karakter van McGregor tot uiting, met vintage meubels en beelden van New York aan de muur.

Vanaf volgend jaar zal McGregor, na de diverse openingen in de Benelux, naar Ierland en Portugal uitbreiden en is het ook op zoek naar uitbreiding in mogelijke andere markten via de omnichannel-benadering.

Werken bij McGregor New York? Bekijk hier de vacatures >>

Foto’s: McGregor persbeelden

McGregor