• Home
  • Nieuws
  • Business
  • McGregor maakt comeback in 2019: Dit zijn de nieuwe eigenaren

McGregor maakt comeback in 2019: Dit zijn de nieuwe eigenaren

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het heeft even geduurd, maar modemerk McGregor maakt een comeback. Het merk verdween in 2016 en 2017 uit de markt na twee faillissementen, van de McGregor Fashion Group en de Doniger Fashion Group. De merkrechten hebben inmiddels opnieuw nieuwe eigenaren gevonden het merk maakt dan ook in 2019 een comeback, zo wordt gemeld in een persbericht.

Achter het nieuwe McGregor zitten investeerders Fred Gehring, Ludo Onnink en het bedrijf DM Equity Partners van keukenondernemer Ben Mandemakers en bankier Rob ten Heggeler, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Fred Gehring: “McGregor is een iconisch merk, daterend uit 1921. Eigenlijk de uitvinder van ‘American Sportswear’. Het was de absolute marktleider in de jaren vijftig, zestig en zeventig, toen de grote merken van vandaag nog moesten worden opgericht. We zien grote potentie,” aldus de nieuwe topman. "Uit de gloriejaren is een enorm heritage: technische innovatie, sportiviteit en stijl bewustheid vanuit een klassieke essentie. En toen al met de nodige attitude en humor. Maar er is ook nog steeds een loyale klantenkring en consumentenonderzoek heeft aangetoond dat de naamsbekendheid concurreert met die van de marktleiders. Onze uitdaging is om McGregor ‘opgefrist’ terug te brengen op de markt. Vanuit de bijna honderd jaar oude kernwaarden van het merk, die we vertalen naar deze tijd.”

Gehring en Onnink waren van 1997 tot en met 2016 CEO en COO van Tommy Hilfiger. Zij zullen zich als chairman en vice chairman achter de schermen bezig houden met strategie, merkontwikkeling en supervisie. Coen Gehring zal de taak van directeur op zich nemen, niet te verwarren met eerdergenoemde chairman Gehring. Coen Gehring heeft eveneens bij Tommy Hilfiger gewerkt en onder andere ook bij Denham the Jeanmaker en Hunter Boots.

McGregor lanceert in maart 2019 de nieuwe webshop en in het najaar zullen eigen winkels en franchise winkels volgens. De nieuwe najaarscollecie is vanaf 18 januari te zien in het nieuwe hoofdkantoor van McGregor in Amsterdam.

Comeback McGregor: Wat vooraf ging

De Doniger Fashion Group, op dat moment de houder van de merkrechten van McGregor, wordt op 7 september 2017 failliet verklaard. Het is de tweede keer dat het merk McGregor met een faillissement te maken krijgt. Niet veel later, op 25 september, wordt bekend dat ondernemer Rens van de Schoor een doorstart zal maken met de Nederlandse activiteiten van McGregor, Gaastra en Adam Brandstores met DuSoutien Beheer. Van de Schoor was eerder al verantwoordelijk voor de succesvolle doorstart van onder andere Miss Etam en Promiss. In oktober van 2017 blijkt de doorstart van McGregor en Gaastra van de baan. Van de Schoor ‘is tot de conclusie gekomen dat een doorstart geen kans van slagen heeft,” aldus de ondernemer tegen het Financieele Dagblad. De curator in het faillissement van de Doniger Fashion Group bestempelt de redenen van Van de Schoor als ‘niet overtuigend’. Van de Schoor gaat op zoek naar een nieuwe koper voor zowel McGregor als Gaastra en Adam Brandstores.

Dat de merkrechten van McGregor een nieuwe eigenaar hebben gevonden, blijkt wanneer modehuis McGregor Adidas voor de rechter sleept voor het gebruik van de naam McGregor. Het bedrijf McGregor IP B.V. wint het kort geding wat ervoor zorgt dat het Adidas-merk Reebok geen kleding meer met het woord McGregor erop mag verkopen.

Beeld: McGregor Facebook

DM Equity Partners
Doniger Fashion Group
Fred Gehring
Ludo Onnink
McGregor
Rob ten Heggeler