McGregor wint kort geding van Adidas, maakt in 2019 comeback

McGregor is als winnaar uit de bus gekomen tijdens het kort geding tussen het modemerk en Duitse gigant Adidas. Dit blijkt uit documenten van de rechtbank in Den Haag. Het dochterbedrijf van Adidas, Reebok, mag door de uitspraak geen kleding meer verkopen met de naam van vechtsporter Conor McGregor.

Op de kleding, die een resultaat is van een samenwerking van Reebok en de Ultimate Fighting Championship waar vechtsporter Conor McGregor onder contract staat, had het woord ‘McGregor’ stond prominent op de kleding. Het merk McGregor was van mening dat hierdoor verwarring kon ontstaan over van welk merk de kleding afkomstig is. De rechtbank heeft nu besloten dat er sprake is van merkinbreuk. “Manier van verwijzing door Adidas/Reebok op sportkleding naar MMA-vechter Conor McGregor wordt inbreuk geacht op kledingmerk McGregor,” aldus de documenten.

McGregor maakt volgend jaar comeback, wint kort geding Adidas

Adidas was van mening dat Conor McGregor net zo populair is als bekende voetballers en dat consumenten daardoor weten dat de sportkleding niet van het Nederlandse merk afkomstig is. De rechter twijfelde hieraan waardoor het onzeker is dat meteen aan de vechtsporter wordt gedacht. Volgens de rechter was het goed mogelijk dat de consument zou concluderen dat McGregor ook een sportlijn heeft en een commerciële band met Adidas.

Uit de zaak blijkt eveneens wie de merkrechten van McGregor tegenwoordig in handen heeft nadat een doorstart onder ondernemer Rens van de Schoor vorig jaar werd geschrapt. Het bedrijf McGregor IP B.V. heeft de merkrechten tegenwoordig in handen en wil het merk in 2019 herintroduceren, aldus de documenten.

Beeld: McGregor Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN