• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Binnenkijken: de nieuwe Zuidpassage van Hoog Catharijne

Binnenkijken: de nieuwe Zuidpassage van Hoog Catharijne

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne heeft de volgende stap in de vernieuwing van de winkelpassage gezet. De Zuidpassage in het Utrechts is sinds vanmorgen open voor publiek. Hoog Catharijne heeft er 27 winkels van onder andere Balr., Guess, Levi’s, Lyle & Scott, Nelson, Paprika, Score, Ziengs en Van Os Tassen en Koffers bij, en drie nieuwe restaurants. FashionUnited heeft een kijkje genomen.

"Het is voor ons een belangrijk moment. Het is de tweede hoofdas die loopt tussen het station en de binnenstad. Er zitten een aantal vertakkingen in waardoor je ook echt een rondje kunt lopen,” vertelde Sarah Vehmeijer, centrumdirecteur Hoog Catharijne, twee dagen voor de opening, aan het AD Utrechts Nieuwsblad. “Vroeger kon het best wel druk zijn op de oude Radboudtraverse. Het is een van de dingen die we hebben willen verbeteren in Hoog Catharijne, naast het toevoegen van meer licht, en meer ruimte, willen we ook dat mensen echt aangenaam kunnen winkelen. Door de passantenstroom te verdelen over twee assen denken we dat het anders gaat voelen," aldus Vehmeijer tegenover het AD Utrechts Nieuwsblad.

Het artikel gaat verder onder de foto's

Zoals Vehmeijer aangeeft is het mogelijk een rondje in Hoog Catharijne te lopen, en zijn er twee routes om van het Centraal Station Utrecht naar de binnenstad. Het design met hoge etalages, een glazen dak en een loopbrug komt overeen met het ontwerp van de in 2017 geopende Noordpassage.

Met de opening van de Zuidpassage is nieuwe Hoog Catharijne met 11.500 vierkante meter vergroot. Bij de opening van de Noordpassage ging het om 17.000 vierkante meter . Daar zijn onder meer Chasin, Perry Sport, Men at Work, We Fashion, Sacha, Manfield, Jeans Centre en verschillende Inditex-merken gevestigd.

Zuiderpassage Hoog Catharijne geopend

De oplevering van de Zuidpassage betekent geen einde aan de verbouwing van Hoog Catharijne. De winkelpassage werkt nog aan het Gildekwartier en het Godebaldkwartier. Aan het einde van de verbouwing moet het winkelcentrum 80.000 vierkante meter beslaan. Het is nog wel even wachten op Hudson’s Bay en Primark, die samen 40.000 vierkante meter voor hun rekening nemen. De twee ketens openen volgend jaar in het voormalige V&D-pand in het winkelcentrum.

Over Hoog Catharijne

Hoog Catharijne, dat bestaat sinds 1973, is sinds 2015 in handen van Klépierre. Op de website van het vastgoedbedrijf is te lezen dat het winkelcentrum jaarlijks 26,6 miljoen bezoekers trekt. De winkels in Hoog Catharijne zijn dagelijks geopend van 10 uur tot 20 uur , en op zondag en maandag vanaf 12.00 uur.

Foto’s: Blanca Heise voor FashionUnited
Dit artikel is geschreven door Caitlyn Terra en Esmee Blaazer.

Hoog Catharijne
Utrecht
zuidpassage