• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Brancheorganisaties: strengere maatregelen niet nodig, handhaven wel

Brancheorganisaties: strengere maatregelen niet nodig, handhaven wel

Retail

Door Nora Veerman

28 sep. 2020

Er is geen noodzaak voor strengere coronamaatregelen, vinden brancheorganisaties als Inretail en het Centraal Bureau voor Levensmiddelen. Wel moet er strengere handhaving komen. Dat zeggen beide partijen tegenover de Telegraaf. Vakbond FNV verklaart dat die handhaving vooral de verantwoordelijkheid van winkeleigenaars is.

Volgens Inretail doen winkeliers momenteel al voldoende om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er moet vooral een gedragsverandering plaatsvinden, zo ziet een woordvoerder van de organisatie. “Er is een protocol, elke winkel werkt met routes en heeft ontsmettingsmiddelen. Uiteindelijk kunnen we wel nog meer op papier zetten, maar mensen moeten het in hun gedrag tonen.”

Volgens vakbond FNV zijn het de werkgevers die op dit vlak de meeste verantwoordelijkheid moeten nemen. Als dat niet gebeurt, zijn extra maatregelen nodig, vindt Kitty de Jong, vicevoorzitter van de vakbond. "Ga minder omzet draaien waardoor het rustiger wordt,” aldus De Jong. “Als je echt wilt, moet je ook de consequenties dragen."

Beeld: Aygin Kolaei voor FashionUnited