• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Bruno Casanovas (Nude Project): "Het is niet alleen onze eerste winkel in Amsterdam, maar ook onze eerste flagshipstore"

Bruno Casanovas (Nude Project): "Het is niet alleen onze eerste winkel in Amsterdam, maar ook onze eerste flagshipstore"

Door Alicia Reyes Sarmiento

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Afbeelding van het pand. Credits: Alexey Komissarov via PEXELS.

Medio september hintte het Instagram-account van Bruno Casanovas - mede-oprichter en creatief directeur van het Spaanse label Nude Project - met een foto waarop hij te zien was met Alberto Eltini - medeoprichter van de Valenciaanse architectuur- en interieurstudio El Departamento - dat er iets gaande was in Amsterdam.

Nu wordt het raadsel opgelost middels een video die de creatief directeur op zijn eigen YouTube-kanaal uploadde: Nude Project opent in de Nederlandse hoofdstad zijn allereerste flagshipstore en de negende winkel van dit ambitieuze label.

De gekozen locatie bevindt zich op de Leidsestraat 31, waar tot voor kort een winkel van het Nederlandse schoenenmerk Sacha gevestigd was. Sacha heeft onlangs besloten zich te concentreren op online verkoop en heeft daarbij bijna alle 32 fysieke winkels gesloten.

Een ruimte "met een filmische touch"

Met een oppervlakte van 400 vierkante meter, verdeeld over meerdere verdiepingen, bevindt de nieuwe winkel zich op een toplocatie. De Leidsestraat, die het Leidseplein verbindt met de Prinsengracht, is een centraal punt voor zowel toeristen als inwoners, bekend om zijn diversiteit aan winkels, van exclusieve boetieks tot grote merken.

Geïnspireerd door de films van Stanley Kubrick - van The Shining tot Lolita - heeft Nude Project een onderscheidende sfeer gecreëerd voor elk van de verschillende ruimtes. "Ik wil een rek neerzetten met Nude Project-fietsen", zegt Casanovas, die net is geland maar zich al helemaal thuis voelt en zelfs de ruimte voor de winkel niet onbenut wil laten.

De plannen voor de nieuwe locatie lijken een café te omvatten dat 's avonds transformeert tot een nachtclub, evenals een photobooth. Dit alles om de winkelervaring te verbreden en de betrokkenheid van het merk bij het creëren van een community te versterken, een centraal aspect van zijn identiteit.

De geplande openingsdatum is nog niet bekendgemaakt.

Bekijk de video hieronder.

Bron: Bruno Casanovas via Youtube.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited. ES. Dit artikel is vertaald door Sylvana Lijbaart met behulp van een AI-tool genaamd Gemini 1.5. .

FashionUnited gebruikt AI taaltools om het vertalen van (nieuws)artikelen te versnellen en de vertalingen te proeflezen om het eindresultaat te verbeteren. Dit bespaart onze menselijke journalisten tijd die ze kunnen besteden aan onderzoek en het schrijven van eigen artikelen. Artikelen die met behulp van AI zijn vertaald, worden gecontroleerd en geredigeerd door een menselijke bureauredacteur voordat ze online gaan. Als je vragen of opmerkingen hebt over dit proces, stuur dan een e-mail naar info@fashionunited.com.

Nude Project