• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Bureau RMC: winkelstraatdrukte steeds vaker weer afhankelijk van weersomstandigheden

Bureau RMC: winkelstraatdrukte steeds vaker weer afhankelijk van weersomstandigheden

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het weer lijkt langzamerhand meer invloed te krijgen op het aantal passanten in Nederlandse winkelstraten. Dat concludeert Bureau RMC, dat de winkelstraatdrukte bijhoudt, uit de cijfers van vorige week.

Het aantal passanten in Nederlandse winkelstraten nam vorige week minder snel toe dan in de weken daarvoor: het was over het algemeen 0,2 procent drukker, waar de voorgaande weken nog stijgingen van tussen de 7 en 9 procent lieten zien. Volgens Bureau RMC had dat te maken met de slechte weersomstandigheden, zo stelt het in een persbericht. Bureau RMC leidt daaruit af weersomstandigheden steeds meer bepalend worden voor de drukte in winkelstraten, zoals in de tijd voor corona. De afgelopen weken waren dat voornamelijk de coronamaatregelen.

Grafiek: Bureau RMC

Op donderdag 4 juni was het zeer regenachtig. Die dag was het in winkelstraten 10,6 procent rustiger dan de week ervoor. Op de Grote Marktstraat in Den Haag waren zelfs 21 procent minder passanten dan de week ervoor, in Katwijk 20,2 procent minder.

Het weekend was wel weer iets drukker dan de week ervoor; op 6 juni steeg de drukte met 3,4 procent, op 7 juni zelfs met 23 procent. De toenemende drukte op zondag kan worden verklaard door het feit dat het de week ervoor Pinksteren was; de meeste winkels waren toen gesloten.

Homepagefoto: Aygin Kolaei voor FashionUnited

Bureau RMC
Coronavirus
passanten
winkelstraatdrukte