• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Buy+: Zo ziet winkelen in Virtual Reality eruit

Buy+: Zo ziet winkelen in Virtual Reality eruit

Door Vivian Hendriksz

27 jan 2017

Retail

Niet iedere retailer ziet al een toekomst voor zich waarin winkelen in de virtuele wereld plaatsvindt. E-tailer Alibaba lijkt echter wel brood in virtual reality (VR) te zien. Het bedrijf is namelijk één van de eerste bedrijven die een VR winkelervaring aanbiedt via de app Buy+.

De meeste VR winkelervaringen die tot nu toe door retailers zijn gelanceerd, werken met VR systemen als de HTC Vive of de Oculus Rift. Alibaba’s Buy+ werkt echter met een smartphone en een kartonnen VR headset. Volgens Alibaba biedt de nieuwe app consumenten de vrijheid om bijvoorbeeld in een virtueel winkelcentrum rond te kijken of een bezoekje te brengen aan een bekend warenhuis als het New Yorkse Macy’s - en dat allemaal vanuit het comfort van hun eigen huis. Winkelaars kunnen zelfs in real time iets kopen dankzij Alipay, waardoor ze niet eerst hoeven te worden doorgestuurd naar de website van de verkoper.

De lancering van de app viel samen met Singles Day. Naar verluidt hadden binnen een uur na de lancering maar liefst 30.000 consumenten het virtuele winkelcentrum al bezocht.

Vertaling en bewerking: May-Anne Oltmans

Beeld: Alibaba Group

Alibaba
Buy+
Virtual Reality