• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • C&A gaat 23 winkels sluiten in Spanje

C&A gaat 23 winkels sluiten in Spanje

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Nederlandse modeketen C&A gaat flink krimpen in Spanje. Er zouden plannen zijn om 23 filialen te sluiten, en daarnaast zou het bedrijf ook al in gesprek zijn met de vakbonden omdat waarschijnlijk ruim 300 werknemers hierdoor hun baan zullen verliezen. Dat schrijft de Spaanse krant El País.

De aankondiging volgt op het eerdere nieuws dat C&A slechtlopende winkels wil sluiten en wil investeren in haar rendabele winkels. Momenteel telt Spanje 106 C&A winkels, en de strategische herziening houdt in dat ongeveer één op de vijf winkels de deuren zal gaan sluiten. Uit een interne memo blijkt dat het besluit om te krimpen met name te wijten is aan de toegenomen competitie in de markt en de stijgende populariteit van het online winkelen.

Domingo Esteves, die de leiding heeft over de werkzaamheden van C&A op het Iberisch schiereiland, benadrukt wel dat het bedrijf zeker in Spanje gevestigd zal blijven. “We boeken al 34 jaar lang succes in de Spaanse markt. Dat bewijst dat ons bedrijf zeker aansluit op de Iberische markt.”

Behalve 23 winkels in Spanje zullen ook vijf winkels in buurland Portugal de deuren gaan sluiten. Overigens heeft het bedrijf ook bekendgemaakt dat het in 2017 in Spanje wel drie nieuwe winkels zal openen in de steden Zamora, Jaén en Melilla.

Beeld: C&A Facebook

C&A