C&A sluit in 2017 vier slechtlopende filialen

C&A sluit volgend jaar zomer vier filialen in Nederland. Het gaat om de winkel op Vredenburg in de Utrechtse binnenstad, Kanaleneiland, Pijnacker (Zuid-Holland) en Nijverdal (Overijssel). De winkels gaan in mei en juni 2017 dicht. Winkelpersoneel wordt overgeplaatst naar andere filialen. Dat meldt dagblad Trouw vanmorgen. De krant baseert zich op een brief van de C&A HR-directeur aan het personeel van de winkelketen.

Hoofdreden voor de sluiting is het 'slechte bedrijfseconomische resultaat' van de betreffende filialen en het feit dat de winkelketen voor deze winkels geen verbetering verwacht, zo citeert Trouw uit de brief.

De aangekondigde winkelsluiting van C&A past in het beeld van de kwakkelende winkelstraat en dan vooral in het middensegment. Vorig jaar december kwamen winkelketens V&D en Macintosh in problemen. Dat C&A nu maatregelen neemt is opvallend.

C&A is in Nederland ontstaan en heeft hier 132 winkels. Het concern is wereldwijd actief en telt totaal 1575 filialen en 35.000 medewerkers. Eind juni werd bekend dat C&A na bijna tien jaar alle activiteiten in Turkije stopzet. Het bedrijf opereerde 24 filialen in het land.

Foto: C&A website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN